Event. I helgen var jag i Kristianstad i Skåne, inbjuden av Kristianstads kommun, Studiefrämjandet och Länsförsäkringar. Kommunen håller på med ett miljöprojekt där en grupp invånare bland annat håller på att kemikaliebanta. De har fått nosa på olika områden som byggbranschen, trädgård och nu var det dags för det som står i badrummet.

Naturligt Snygg föreläsning

Här ser ni gänget som hade dykt upp för att lära sig mer. I min föreläsning gick jag först in på det ökade antalet syntetiska kemikalier i vårt samhälle, i våra hem, på jobbet, i maten, i vår industri. Och sen gled jag in på det som finns i våra badrum.

Jag tipsade om vilka ämnen de bör undvika, vad dessa ämnen riskerar att göra med miljön och mot vår hälsa, och hur man ska sätta igång med sin detox. Tyckte nog att publiken tog emot mina budskap på ett bra sätt, och jag hoppas jag inspirerade dem!

Naturligt Snygg föreläsning

Efter mig var det dags för Inga-Lill Servin, ekologisk frisör som berättade och demonstrerade hur man lätt kunde göra sin egen hudsalva och hårvax. Här håller hon på att smälta bivax i ett vattenbad. Detta blandade hon sen med olika vegetabiliska oljor.

Naturligt Snygg föreläsning

Efter det var det dags för Johanna och Cecilia som driver den gröna salongen Bruns Frisörer i Lund. De demonstrerade olika hållbara hårfärgningar på mig och ett par andra tjejer.

Naturligt Snygg föreläsning

Och här håller jag och Johanna på att skratta ihjäl oss! Eftersom vi var i en föreläsningssal kunde de ju inte släpa med sig sin vanliga salongsvärmare, utan de hittade denna fina rymdhätta till mig! Hahaha!

Hannah Naturligt Snygg

Här ser ni håret efteråt. Grå utväxt – ajöken!

Efter en fantastisk ekologisk lunch av Susanna Äppelblom höll Git Skoglund en föreläsning om ekologiska moderna naturmaterial inom textiler. Git är textilhistoriker och väldigt kunnig. Tyvärr fick jag det tråkiga beskedet av henne att både viskos och bambu inte är så miljövänliga… Mängden kemikalier som går åt att komma åt själva fibrerna är tydligen ganska omfattande.

Detta var en riktigt trevlig dag, jag är väldigt impad av att publiken orkade ta in så mycket info och ändå vara så nyfikna och kom och ställde frågor och ville veta mer. Vilken kick! 🙂

Vill du  också boka mig för en föreläsning? Maila mig på: naturligtsnygg(at)gmail.com. 

English: I held a presentation on organic beauty the other week in Kristianstad. Really honored to be invited! The strange silver cap? I got a new hair color as well! 🙂