Hannahs #glowskola fortsätter: Ett ganska enkelt sätt att förbättra strukturen på kroppshuden och göra den slätare och ge den lite mer glow är att torrborsta den. Det innebär helt enkelt att man borstar huden med en kroppsborste, när huden är torr och borsten är torr!

Hur gör man när man torrborstar huden?

• Innan duschen tar jag ett bra grepp om min kroppsborste och borstar huden mjukt med cirklande rörelser uppåt mot hjärtat.

• Börjar längst ned vid fötterna, borstar uppåt på benen och sen borstar jag uppåt på rumpa, mage och armar.

• Armarna börjar jag utifrån, från händerna upp mot armarna, i riktning mot hjärtat.

• Man ska inte ta i så att det gör ont, men det ska heller inte vara för löst. Detta kan du göra flera gånger i veckan om du vill.

Torrborstningen sätter fart på blodcirkulationen, hjälper till få fart på lymfsystemet, hjälper till att rensa bort slaggprodukter, förnyar huden och stärker den. Stimulerar cellförnyelse i huden och ger huden glow!

Perfekt att köra torrborstning inför sommaren så att den är bättre förberedd på solen = snyggare bränna!

Vilken borste ska man välja för torrborstning?

kroppsborste torrborsta

Det finns många olika borstar som kan fungera bra när man torrborstar huden. Välj en med naturliga strån, tex tagel. Denna är min favorit, det är en badborste som heter Lovisa och som kommer från Iris Hantverk, gjord i oljad ek.

Borsten jag har på bilden högst upp kommer från EcoTools, som du hittar här. 

Garshan – vantar i råsiden som exfolierar huden

Torrborsta under detox

Här ser ni en garshan, som är en vante gjord i råsiden och som används inom ayurveda, och som man kan massera huden med på samma sätt som torrborstning. Den är mjukare mot huden, men minst lika effektiv. Finns bland annat här. 

 

Läs mer: 

Så får du glow i huden: använd solskydd!

English: A nice dry brushing helps to get glowing skin!