Hannahs #glowskola fortsätter. Skulle ju inte kunna ha den här serien utan att nämna ANSIKTSOLJA. Ni som ännu inte har testat – gjört! Jag var skeptisk i början, jag erkänner. Jag trodde jag skulle se glansig och brun ut, men det funkar ju inte så.

Jag har skrivit mycket om ansiktsolja i mina dagar, men här är en kort och kärnfull sammanfattning:

Det finns en stor mängd vegetabiliska basoljor som är lämpade för huden och de har alla olika egenskaper. En del är torra och lätta och absorberas snabbt i huden, andra är feta  och tröga. Vegetabiliska basoljor är också olika i sitt innehåll när det kommer till just fettsyror, vitaminer och antioxidanter. Vissa har en fin orange färg (havtorns-, nyponfrö- och morotsfröolja tex) som gör att man får ett snyggt glow.

Oljorna kan – förutom att ge glow – hjälpa till att jämna ut hudtonen, sätta fart på kollagenproduktionen i huden, bleka ärr, mjuka upp linjer och förbättra hudens elasticitet. Du får helt enkelt en mjukare och smidigare hud med ansiktolja och detta ger dig en naturlig glow!

Oljorna är också väldigt bra på att ta hand om dina torrhetslinjer. De hjälper till att mjuka upp dem och göra dem mindre djupa och markanta i ditt ansikte. Och när du blir av med torrhetslinjer och får en mer naturlig glöd i ansiktet = GLOW!

 

• Här är en lista på oljor som jag har get högsta betyg genom åren. Tror du ska hitta något där.

• Annars har vi tips för dig med liten plånbok som vill testa ansiktsolja här.

• Och kära söta du: när du ska investera i en ansiktsolja, se gärna till att du använder den på rätt sätt. Annars är det ingen idé att slösa pengar på den! Läs gärna här hur man gör.

Lycka till! :)

 

English: Want glow? Try a facial oil!