Nu är det inte långt kvar innan vi alla kommer strutta runt i sandaler och springa runt barfota! Då kan det vara snällt för din omgivning att fixa dina fötter med en enkel pedikyr som du kan göra hemma. Fixa spruckna hälar, fila bort förhårdnader, klippa till naglarna och bara allmänt snygga till dina fötter.

Tack på förhand! 

Men förutom att det är snällt mot oss andra att du snyggar till dina fötter, så är det självklart också snällt mot dig själv. Att lägga ned lite tid och omsorg på fötterna kommer att göra dig själv gladare – jag lovar! Jag är nästan lika noga med mina fötter som jag är med mina händer, som yogalärare är det ju extra viktigt!

 

Min dagliga fotvårdsrutin: 

  • Filar fötterna varje gång jag duschar. Enkel fotfil av “sandpapperstyp”, ingen grov. Glöm inte att även fila under och runt tårna.
  • Smörjer fötterna med fotkräm efter varje dusch, precis som jag smörjer in kroppen i hudlotion eller kroppsolja.

 

Min extra-vårdande-fotvårdsrutin-innan-sommaren:  

  • Fotbad med lyxigt fotsalt eller badsalt.
  • Fotfilar ordentligt alla förhårdnader extra noga, även torra partier under tårna och runt tårna.
  • Skrubbar fötterna i en vanlig body scrub, extra mycket på ovansidan av fötterna, ända upp till smalbenen.
  • Fixar naglarna; klipper, filar kanterna, buffar dem (ibland kan man behöva använda en fotfil!) och målar dem.
  • Smörjer in med vanlig fotkräm på dagen och till natten under 2 veckors tid smörjer jag även in fötterna i extra fet och vårdande fotsalva, tex denna. Som en nattmask för fötterna!

 

Så – mina bästa fot-vårdar-tips som inte behöver kosta jättemycket pengar eller innebära att du måste gå på salong och få lyxig pedikyr. (Även om jag även rekommenderar det – så himla härligt att bli fixad av någon annan och man kan slappna av samtidigt!)

 

Läs mer här om mina bästa ekologiska fotkrämer:

Mina 11 bästa ekologiska fotkrämer