Naturligt och ekologiskt smink – löst puder. Brittiska Lily Lolo är grymma på mineralbaserat smink och detta lösa puder är min nya favorit! Det är ett sk Finishing Powder, alltså ett löst silkigt puder som man använder allra sist, lite för att ta bort ev blankhet i huden men också för att “försegla” och liksom sätta sminket.

Jag använder verkligen sällan puder, gillar inte en helmatt look där man ser puder i linjerna, utan föredrar naturligt glow i huden, tycker man ser friskare ut då. Men ibland kan det bli för blankt även för mig med olika glow-produkter eller om man är extra fuktig i huden, och då använder jag detta lätta puder för att snabbt dämpa det blanka, utan att det ser onaturligt eller torrt ut.

 

Lily Lolo, Finishing Powder Flawless Silk, 215 kronor. 

Stor dosa med ett smart vridbart lock inuti med en sil som gör att man kan skaka ut så mycket man behöver utan att hälla ut hela burken. Pudret är verkligen superfint fördelat, och så lätt att det känns verkligen silkeslent på huden. Nyansen är ljus beige, med en hint av rosa/aprikos i sig och för mig passar det perfekt. Jag har inget emot vita puder, men här kan man inte ens ana på huden att det ligger puder på. Jag skakar ut lite i locket och använder sedan en borste som är gles och gärna lite större, alltså inte tätt packad, så att man inte riskerar att det kommer för mycket i taget.

Jag älskar verkligen resultatet av pudret i ansiktet, det läggs som en diskret mjuk hinna på huden som inte syns med blotta ögat, men som gör att huden ser mjuk och glowig ut, utan att det är för skinande. Pudret är inte helt matt, men det är inte heller skimrande, så det har den perfekta balansen mellan att matta ned huden, utan att ta bort naturlig lyster. Silky och light diffusing skriver de själva om produkten, och jag tycker att det stämmer bra. Min nya favorit! Betyg: 5/5. 

lililolo_powder

 

Fler sminkfavoriter från Lily Lolo: 

Sommartips: Foundation med solskydd från Lily Lolo