Ekologisk hudvård. Weleda var ett av de första märkena inom naturkosmetik som jag testade och jag föll genast för deras duschkrämer. Det var en otrolig upplevelse när jag hade duschat med dessa och jag INTE kände att huden stramade och smalbenen SKREK efter fukt när jag klev ur duschen. Dessa duschtvålar är alltså inte fyllda av syntetiska tvättmedel som torkar ut och irriterar huden. Istället är de baserade på naturliga ingredienser som är milda mot huden. Alla doftar också ljuvligt!

Här är några av mina bästa ekologiska duschkrämer från Weleda: 

weleda shower

Evening Primrose Revitalising Body Washsom har en underbar lite kryddig och blommig doft av kardemumma och jasmin! Mjölkig och len.

Arnica Shower Gel som är en unisex duschgelé – mer som en klassisk genomskinlig gelé – som har en frisk doft av rosmarin och lavendel.

Lavender Creamy Body Wash som osar underbar lavendel och som verkligen förhöjer stunden i duschen. Krämig och mjuk.

weleda-creamy body wash

Pomegranate Creamy Body Wash – underbar doft av sandelträ, vanilj, neroli och blodapelsin! Också Creamy Body Wash, alltså som en lättare lotion.

Citrus Creamy Body Wash – en superfräsch krämig duschtvål med fantastisk citrusdoft. Denna får min pappa i present varje år!

Sea Buckthorn Creamy Body Wash – också frisk och fräsch doft – mandarin, apelsin – men lite varmare än citrus. Ljuvlig och mjuk tvål som också ser ut som en lös bodylotion.

weleda-shower

Jag har alltså testat alla Weledas duschkrämer utom Wild Rose och Almond (som jag kan ha testat för många år sen, men som jag tydligen inte har dokumenterat i bloggen i vilket fall?) och i mitten ser nya nya Limited Edition Summer Garden. Ser fram emot att testa även dessa och utvärdera.

Allra bäst gillar jag de som är lite krämiga, Creamy Body Wash, som är lösa som lotioner och inte genomskinliga som andra geléer. Jag gillar att de är praktiska i duschen och har snäpplock så att man inte blir av med korkar som rullar in under badkaret, jag gillar att de är dryga och jag gillar att hela familjen kan använda dem.

Jag brukar ofta köpa dessa som gåva, tycker att de är så fina att ge bort! Dels för färgerna men också blir man ju så himla glad av dofterna. Det är verkligen underbart när det doftar lite mer i duschen – vardagslyx! Jag tycker att Weleda gör grym kroppsvård, jag älskar duschkrämerna, kroppsoljorna, handkrämerna och hudlotionerna. Varsågod för tips!

 

Läs mer om underbara ekologiska kroppsoljor från Weleda:

Härliga kroppsoljor från Weleda