Naturlig hudvård. Tyska Annemarie Börlind gör avancerad hudvård med ofta innovativa ingredienser och alltid med en hållbar tanke. Detta är en av deras bästsäljare och det är också en långvarig favorit hos mig som jag ofta tar fram på våren och sommaren.

Detta är en så kallad 2-fas produkt, alltså en vätskebaserad del och så en oljebaserad del som när flaskan står still skiktar sig. Innan användning skakar man flaskan så att de två delarna blandas, som ni ser på bilden ovan. Detta serum används just som ett serum, alltså före ev dag/nattkrämer.

 

Annemarie Börlind, Orange Blossom Energizer, 50 ml, 279 kronor. Den här fina glasflaskan med smidig pump är så himla härlig. Förr hade den inte pump, så den uppdateringen uppskattas verkligen. När man har skakat den och pumpat ut serumet i händerna så möts man först av den underbara doften. Söta solmogna apelsiner möter apelsinblommor – underbart! Ett pump räcker gott att klappa/trycka in i huden (alltid på fuktad hud) och nu under sommaren blir huden så glad och återfuktad av serumet. Till natten behöver jag ingen kräm över, utan använder enbart serumet, och jag vaknar med myycket nöjd hud. Förutom att det är späckat med C-vitamin som min hud alltid uppskattar, så gör den härliga oljeblandningen att huden får grym glow. Håller huden mjuk och smidig och fint fuktad hela dagen. Det känns också att huden bearbetas på djupet, huden har jättefin ton och alla obalanser och annat är som bortblåsta.

Innehåller spännande ingredienser som tex extrakt från svampen Fomes Officinalis som ska tajta till porerna och återfukta huden, extrakt från växten svalört, extrakt från baobablöv och åkerfräken. Den här har jag tidigare gett 5 i betyg och det kvarstår så klart! Detta är en produkt som jag ofta återkommer till och som passar alla hudtyper. Underbar!

 

Läs mer: 

• Spana in när jag besökte Annemarie Börlinds huvudkontor och produktionsanläggning i Tyskland.

 

English: This is one of my favorite products that I often come back to during spring and summer. Locks in moisture, packed with vitamin C and keeps the skin soft and glowing!