Foundationborste. Sen jag upptäckte stipplingborstar, eller stippling brush, så blev det mycket enklare för mig att applicera flytande foundation. Jag trycker helt enkelt ut en liten klick av flytande foundation på ena handryggen, tar borsten i andra handen, snurrar runt borsten i kletet och sen borstar man enkelt in foundation i ansiktet.

Tricket är att använda en tät foundationborste med många strån. Åtminstone funkar det mycket enklare för mig då. Och den här från Purobio är än så länge den bästa jag har testat. Den har platt borstkant och ser ut som en liten kabukiborste (hence the name.)

purobio_flat_kabuki

Flat Kabuki Brush heter den och är lagom lång i skaftet, enkel att hålla i och lätt att arbeta med. Jag använder mig av små cirklande rörelser för att “få in” foundation i huden, så att man slipper ränder och streck.

Sen tvättar man enkelt av den efter användning och än så länge har den inte fällt ett enda strå, och jag har haft borsten i ca 6 månader.

Den här borsten är en av årets favoriter för mig. Mycket nöjd!

 

Läs mer: 

• Mina bästa foundationborstar. 

 

English: I’m a big fan of this foundation brush from Italian budget brand Puriobio. Makes applying makeup so much easier!