Ekologisk concealer. De krämiga concealerserna (vad heter det?!) från Hynt Beauty tillhör mina absoluta favoriter, faktum är att jag typ använder dem dagligen. Jag varierar mellan två olika nyanser; Light och Fair. Duet Perfecting Concealer är alltså fasta men krämiga och baserade på bland annat avokadoolja, ricinolja och smör från cupuacufrukten. Otroligt lätta att använda, bara att ta upp lite med fingret och sen dutta ut där du vill ha det.

Jag applicerar concealer under ögat, från ögonvrån och ut till ca mitten av ögat, och ibland lite nedåt bredvid näsryggen. Dessa täcker bra, utan att det ser för sminkat ut, och har bra hållbarhet (de stannar alltså länge på huden.) De är inte för torra/fasta och heller inte för lösa/feta/glansiga.

Naturliga/ekologiska concealers innehåller inte silikoner (plast) så de flyter inte ut och ligger perfekt hela dagen, utan att lägga sig i linjer. Denna concealer lägger sig visst i linjerna, men inte så mycket och inget man inte kan åtgärda snabbt. Det är viktigare för mig att mörka ringar faktiskt döljs och att min hudton ser lite piggare och fräschare ut. Med ringfinger kan du sett lätt dutta under ögat och sudda ut concealerna om den lagt sig i linjerna. (Om du ens har några linjer!)

hynt_concealer

Här ser ni Fair högst upp och den är mer rosa, och till höger Light som är mer gul. Jag alternerar mellan dessa båda och tycker att de funkar båda två för mig. Skillnaden är marginell, men Fair blir liiite ljusare på min hud, så den passar bättre när jag är som ljusast på vintern, medan Light är snäppet mörkare. Men som sagt, skillnaden är otroligt liten.

Dessa håller huden återfuktad, torkar inte in och känns bara behagliga och fina – dessutom dryga!

 

Läs mer: 

Mina 8 bästa ekologiska concealers