Ekologisk färgad dagkräm. Lettiska Madara är som bekant ett av mina favoritmärken just nu. De gör riktigt bra och avancerad hudvård med höga halter av ekologiskt innehåll och som är certifierat enligt Ecocert.

Den här dagkrämen testade jag en gång för flera år sen, men nu är det betydligt förbättrad och passar utmärkt nu när det är höst. Finns även i en mörkare nyans. (På bilden ovan ser ni en mini-version, den som säljs är i 50 ml.)

 

  • Vad: Madara, Moon Flower Tinting Fluid, Rose Beige, 50 ml, 299 kronor. 
  • + Lätt men ändå fast kräm (inte rinning) som doftar gräs, fänkål, blommor och sommaräng! Lätt att massera in i huden – över vanlig dagkräm eller ansiktsolja – och slurp säger det! Absorberas snabbt i huden och går in och återfuktar direkt. Ger genast en härlig lyster till huden, och den här nyansen liksom smälter in i huden. Huden känns mjuk men framför allt spänstig och återfuktad hela dagen. Ett väldigt lätt sätt att fräscha till huden utan att lägga en grundlig foundation. Nyansen är i detta fallet inte så viktig eftersom den inte ger så mycket färg, så man behöver inte vara orolig för att det ska se konstigt ut, det gör det alltså inte = enkel matchning! Bra pris.
  • – Ger inte så mycket täckning – inga superpigment, så jag vill inte riktigt kalla detta för en foundation, då förväntar åtminstone jag att det ska bli mer täckning och hudtonen utjämnas mer. Detta är liksom en annan typ av produkt.
  • Betyg: 4,5. 

 

madara_tinting

 

Så här ser den stora flaskan ut och den andra nyansen, Golden Beige. Den är något för mörk för mig just nu, men jag sparar den till sommaren.

 

Läs mer: 

• Madara Time Miracle – suverän ekologisk hudvård för mogen hud.

• Veckans Eko gillar också Madaras Tinting Fluid Moon Flower!

 

English: Latvian brand Madara is one of my favourite brands right now and this tinting fluid was not a disappointment! Gives a real moisture boost to the skin and a beautiful glow!