Ekologisk ansiktskräm. Jag har alltid gillat Tata Harpers produkter, eller – min hud har alltid gillat Tata Harper! Och alla hennes ansiktskrämer har jag gett högsta betyg. Det är ganska ovanligt för att vara mig, jag älskar ofta oljor och rengöringar men har lite svårare att hitta “perfekta” ansiktskrämer för just mig. Men, Tata Harpers nya ansiktskräm från nya serien Superkind för känslig hud är fenomenal!

Tata Harper, Fortifying Moisturizer, 50 ml, 1 350 kronor. En lyxig ansiktskräm för känsliga. Krämen kommer i en ljusare grön glasflaska än Tata Harpers övriga produkter vilket är lite skönt för ögat. Den här krämen är fri från doft från eteriska oljor (naturlig parfym) och har en egen naturlig doft som man känner när man applicerar krämen och som är underbar. Den dunstar typ direkt och ska jag försöka beskriva den är det som en endaste wiff av en blomsteräng. Men den är så mild och att den knappt känns. Krämen pumpas ut och den är åt den mjölkigare hållet, liiite åt emulsion men ändå en riktigt ansiktskräm. Den applicerar jag över ett fuktserum på dagen och över ett C-vitamin serum till natten. Återfuktar otroligt fint, sjunker in bra, absorberas alltså jättebra av huden och lugnar och svalkar.

Den är ju framtagen för känslig hud och min hud älskar denna! (Tyvärr har min snart 14-åring också upptäckt denna, så nu slåss vi om det sista i flaskan!). Huden lämnas mjuk, lugn och återfuktad. I somras när jag hade utbrott i huden och fullt av röda prickar, fnas, finnar och var allmänt känslig, så var denna kräm helt perfekt. Jag ser detta som en ansiktskräm för resten av livet. Jag älskar ju alla dofter i Tata Harpers andra produkter, och det kan vara ganska mycket doft, men jag saknar inte dofterna alls i denna kräm. Det är bara en perfekt match! Dyr, ja. Fantastisk, ja. Betyg: 5/5. 

tata harper-superkind

Tata Harpers nya serie för känslig hud, Superkind, är doftfri.

LÄS MER: Mina bästa ansiktskrämer: 

Bästa ekologiska ansiktskräm