Jag är verkligen ingen pysslare eller fixare, ni vet sån som kan göra en ny hallmöbel av gammal bråte i en container. Men ibland får även jag mina infall! Vi köpte nya stolar på Ikea för kanske 3 år sen och sitsarna var grå och trista. Så hittade jag 2 kuddöverdrag på 50 X 50 cm på rea som jag enkelt klädde om stolarna i. Kostnad för detta, ca 100 kronor.

Man behöver en sax och en häftpistol. Ikeas klädda stolar brukar dessutom vara enkla att skruva loss sitsen på. Bara att dra av befintligt tyg, klippa i ordning kuddfodralen – så bra att man får 2 stolssitsar på 1 kuddfodral! – och häfta på. Och så ska man ju dra åt ganska ordentligt så att det inte blir korvigt. Och det är inga problem i hörnen, man överlever ett litet veck eller två.

Nu i somras bytte jag igen pga av söliga familjen och denna gång hittade jag kuddöverdrag i linne som jag hoppas kan hålla sig snyggt i åtminstone ett par år. Kanske är tyget lite för tunt, who knows. Men då är det ju bara att ge sig ut på ny kuddfodralsjakt.

Det är verkligen ett roligt och superenkelt sätt att förnya hemma och hittar man tex gamla kuddar på second hand eller loppis är det ju ännu bättre för miljön och för plånboken. Kanske har man en gammal duk eller tunt överkast som ligger och skräpar? Återbruk i dess finaste form.

Så där, det var allt från Ernst för denna gång! 🙂

the sustainable society

Detta inlägg är augusti månads inlägg i bloggkollektivet The Sustainable Society som handlar om återbruk och DIY. Önskar verkligen att jag kunde vara lite mer kreativ på den fronten – kolla in vad de andra bloggarna har gjort:

 

Följ gärna oss på Facebook! 

 

English: So I’ve done some DIY by using pillow cases to reupholster my kitchen chairs. Looks nice, no?