Jag är ingen stor matlagare, blir stressad av stök i köket men jag gillar att fixa mysig frukost, lägger gärna lite tid på en smoothie och att pimpa min gröt. Nu har jag upptäckt en ny läckerhet – kokosyoghurt!

Just denna kommer från Abbot Kinney’s som också gör god mandelyoghurt. Tillsammans med den glutenfria muslin från det svenska märket Ewalie – nästan lika gott som en efterrätt!

Jag har noterat att min mage trivs bättre med plantbaserade alternativ till vanlig yoghurt, även om jag så klart äter det också ibland, när det inte finns alternativ att tillgå. Det där är allt viktigare för mig, att lyssna in vad kroppen (magen!) gillar och inte.

Min allra vanligaste frukost är annars Oatleys Havregurt som jag blandar med mandlar, kokos, linfrön och solrosfrön. Är det lyx blir det även bär i. Älskar sommaren när man kan frossa i det!

Jag ser verkligen fram emot fler växtbaserade alternativ i mejerihyllan, har ätit så goda kokoshärligheter när jag har varit i USA, som jag hoppas snart dyker upp även här! Plantbaserat är bättre för min mage, och det är också bättre för huden!

 

English: I love this coconut yoghurt from Dutch company Abbot Kinney!