Self Tan – brun utan sol. Aussie Bronze är ett australiskt märke som gör en unik produkt – är en färgad hudlotion som enkelt beskrivet ger dig en snygg solbränna direkt! Body Bronzer kallar de den själva och den tvättar man enkelt bort med vatten. Det är alltså inte en klassisk brun-utan-sol, och innehåller inte ämnet DHA som går in och gör en “fysisk” reaktion i hudlagret, utan denna kräm lägger sig utanpå huden istället och ger dig färg direkt. Men den är mer för engångsbruk, färgen sitter inte kvar under flera dagar som vanlig BUS gör.

 

Aussie Bronze, Body Bronzer, 125 ml, 395 kronor. Kommer i en smidig pumpflaska och själva krämen är ganska lätt i konsistensen, doftar gott av typ kokos och choklad! Innehåller flera vårdande oljor och känns återfuktande på huden. Krämen är väldigt mörkt brun och har lite skimmer i sig. Först blir man lite rädd, men den gäller att ta lite i taget, smörja in den ordentligt och sen så anpassar den sig efter din hudton. Resultatet kommer direkt! Alltså, man blir riktigt snygg brun, utan att det ser orange eller konstigt ut. Hur bra är inte denna när man snabbt behöver mer glow och solskysst färg, men man har inte tid, lust eller ork att sola för att få färg.

Jag är sällan intresserad av att sola, men jag är gärna ute i solen med t-shirt så för mig blir det ofta farmarbränna och med denna kräm kan jag lätt fixa till färgen och även ge benen en omgång. Men jag är mest imponerad av det naturliga, snabba och snygga resultatet. Det är ju perfekt nu i början av sommaren om man behöver visa mycket hud men inte har hunnit få någon bränna. Dessutom ser man ju resultatet direkt, man slipper oroa sig, blir det inte som man vill är det bara att tvätta av och göra om det. Med vanlig brun utan sol vet man ju sällan hur resultatet blir, och dessutom måste man vänta på att göra om det. Tycker också att den är ganska enkel att applicera, man behöver inte vara supernoga-petig, den liksom “smälter” in bra. (Utifrån min hud – kan inte lova att det är samma för dig!) Just nu är jag väldigt glad att jag har denna hemma!

Bäst: Snabbt, snyggt och naturligt resultat direkt. Naturlig väldoftande formula utan skadliga kemikalier.

Sämst: Kan färga av sig på ljusa kläder & håller bara under en dag.

Betyg: 5/5. 

 

Mina 5 bästa ekologiska bus – brun-utan-sol