Naturlig foundation. Brittiska Lily Lolo gör mineralbaserad makeup som är 100 % naturlig och deras storsäljare är denna matta mineralbaserade foundation. Jag har använt den länge, men pausade faktiskt mineralfoundations ett par år eftersom min hud reagerade på flera av de som jag testade. Tex fick jag små, små blemmor out of nowhere och huden kändes inte nöjd, utan stram och torr.

Men så började jag använda denna igen nu i vinter, och jag är så himla förtjust! Kanske också för att jag har helt rätt nyans.

 

Vad: Lily Lolo, Mineral Foundation, Blondie, 10 gram, 249 kronor. 

Detta är en ganska stor burk vilket jag gillar, eftersom man då får ett ordentligt lock att swirla runt sin kabukiborste i. Och mängden i burken för detta priset är också riktigt bra. Nyansen heter Blondie och är en neutral nyans, vilket innebär att den passar dig som har både gul och rosa underton i huden – eller som jag, lite av båda.

Jag har under vintern applicerat först ansiktsolja, sen Neal’s Yard Wild Rose Beauty Balm – för att verkligen lägga en skyddande hinna på huden och inte låta fukten sippra ut – och sen när dessa har gått in i ansiktet, så har jag applicerat denna foundation. Och det har gett mig ett grymt resultat – hela dagen! Dels är den grym på att verkligen jämna ut hudtonen. Den gör att hela ansiktet ser ut att ha samma ton, utan att det ser märkligt eller kakigt ut. Dessutom får huden en jämn och naturlig finish, liksom en mjuk och sammetslen yta.

Hållbarheten är grym, sent på kvällen när jag känner mig med fingrarna i ansiktet, så sitter mineralerna fortfarande kvar. Det är första vintern som jag har använt Lily Lolos mineralfoundation, eftersom jag ofta tycker att huden är lite för torr för denna när det är kallt ute. Men tack vare det feta underlaget (Hallå! Det är massa minusgrader ute!) så har den passat mig perfekt.

Jag tror att du som har naturligt fet eller oljig hud skulle gilla den här foundation, dels för att den verkligen mattar ned huden, men den innehåller heller inget skimmer, så den glänser inte när man har på sig den. Men den är heller inte helt torr och “pudrig”, självklart beroende på hur man applicerar och vad man har under.

Jag gör så här:

• Skaka ut en liten mängd foundation i locket.

• Använd en kabukiborste som är ren och tät.

• Swirla runt kabukin i pudret, vänd sen kabukin med stråna uppåt och slå skaftet i handen eller bordet. På så sätt slår du ned mineralerna i borsten och får en lagom mängd.

• Borsta sen in mineralerna i ansiktet med cirklande rörelser.

• Hämta upp mer foundation vid behov.

Det går också utmärkt att först applicera tex Lily Lolo BB-Cream och sen applicera Lily Lolo mineralfoundation över. Då får du ett mer täckande resultat om du önskar. (Not for me, jag gillar när det lyser igenom lite naturlig hud.)

På våren är den här mineralfoundation dessutom ännu mer perfekt; då kan man applicera solskyddskräm som ju ofta är lite stabbiga i konsistensen, och sen pudra på den här som har spf 15. Det betyder; hej då klibbig känsla av solkräm och hej ännu mer spf = huden blir glad.

Jag är så himla nöjd med den här också för att det verkligen går så fort att applicera. Älskar ju flytande foundations, men de kräver mer koncentration, mer precision och tar längre tid att få till snyggt. Här kan man borsta på ganska så fort på morgonen och det är verkligen värt att investera i en bra kabukiborste – det är den som gör halva jobbet.

Betyg: 5. 

blondie_lily lolo

Blondie passar mig som har en neutral hudton och ljus hudnyans. Tidigare har jag använt Barely Buff som är väldigt lik men snäppet mörkare (sparar den till sommaren) och jag har även testat Popcorn som var alldeles för gul för mig. Kolla in dem här. 

Här nedan ser ni en bra guide:

lilylolo_guide

English: I love this mineral based foundation from British brand Lily Lolo. Great price point, great results and I’m so happy I can use it with a really rich salve now during winter.