Ekologisk hudvård. Svenska märket Dharmazone var ett var de första ekologiska och naturliga som jag testade. Det var då baserat på bland annat tång från Höllviken, men även andra spännande ingredienser. Dharmazone fanns sen enbart på hotell i några år men nu har man öppnat sin webbshop igen för konsumenter. Här finns förutom kroppsvård, hårvård och ansiktsvård även en ny serie, Say No, som är naturlig och sulfatfri hårvård och som också är ett miljöprojekt. 10 kronor från varje såld produkt går till att stötta miljöproblem på Borneo. Här kan du läsa mer om det. Kul att Dharmazone är tillbaka igen!

lillorganic

Svensk ekologisk hudvård. Hälsa på Lill Organic, ett, för mig, nytt märke som än så länge verkar enbart ha ett mindre sortiment av ekologisk och naturlig hudvård. Bland annat denna ansiktskräm som också fungerar som bodylotion. Smart med multiprodukter!

WEDO_SE_Detangle

WeDo heter ett nytt hårvårdsmärke som är vegan och som kallas för eko-etiskt med 100 % återvinningsbara produkter. Innehållet ska vara noga utvalt och naturligt, men jag har inte sett ingredienslistorna ännu, så jag vet inte hur naturligt detta är. (Bara för att det är veganmärkt, så betyder det ju inte att det är naturligt, tvärtom kan många veganmärkta produkter innehålla mycket syntetiskt och petrokemiskt.) Har inte heller sett var detta säljs, men det lanserades tidigare i somras i Sverige och kommer från skönhetsjätten Coty. Håll utkik om ni ser det, noterar att det finns en schampotvål bland produkterna!

yin-your-skin-katja-kokko

Yin Your Skin by Katja Kokko. Ni har väl inte missat att finska skönhetsbloggaren Katja Kokko, som också är yogalärare, har lanserat olika gua sha-stenar? Hon arbetar enligt ett eget koncept när det gäller gua sha och jag hoppas kunna visa mer av det längre fram. Nu kan ni spana in delar av sortimentet här.

fatous

Naturlig hud- och hårvård. Vill gärna tipsa om Fatous Passion, det är en kvinna (Fatou) som har skapat en kollektion med produkter för huden men också för håret. Bland annat gör hon en hårolja med bland annat sheasmör och mangosmör utan kokosolja, som passar särskilt för så kallade textuerade hår, eller afrohår. Kokosolja kan ha en uttorkande effekt på vissa textuerade hår. Fatous Passion har också ett showroom i Hökarängen som ni kan besöka. Kolla in hennes webbshop och läs mer här.

m.picaut

Svensk naturlig hudvård. Svenska märket M Picaut fortsätter att lansera nyheter! Här är två nya ansiktskrämer; Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream och Amethyst Obsession Probiotic Balancing Cream. Båda är berikade med probiotika och prebiotika och anpassade efter olika hudtyper. Kolla in dem närmare här.

NPS18_Interactions-082

S-beauty, eller Scandi-beauty börjar bli ett begrepp i skönhetsbranschen. Det syftar på skandinavisk skönhet som är lokalt, hållbart och ofta med minimalistisk design och även också minimalistiskt innehåll. På mässan Eco Life Scandinavia som går av stapeln i Malmö i november kommer man att lyfta just S-beauty extra mycket. Mässan är en naturlig och ekologisk mässa med mat, hälsokost och skönhet. Det är en branschmässa där man kan kolla in nya varumärken – många letar efter distributörer! – och spana in branschnyheter, lyssna på föreläsningar och kolla in olika prisutdelningar. Bilden är på Sara Nomberg som gästade mässan förra året med sitt märke Organic By Sara. Läs mer om mässan här.