Det här är en riktigt rolig nyhet! En av mina absoluta favoritprodukter är tillbaka i Sverige igen! Franska märket Iroisie som länge har gjort ekologiskt certifierad hudvård har en stjärnprodukt som heter Ultimate BB Cream.

Det är som en färgad dagkräm – nyansen anpassar sig men passar bäst för ljusa hudtoner – fast med lite mer täckning och med spf 25. Jag applicerar över ett serum eller ansiktsolja och den fungerar då som en återfuktande dagkräm som jämnar ut hudtonen. Den försvann ett tag på grund av ett produktionsproblem, men nu finns den igen! Jag är så lycklig – och här hittar du den!

 

chia_group_shot

Ekologisk hårvard. Säg hej till Chia Hair som kommer från Australien. Märket är skapat av grundaren till makeupmärket Nvey Eco och det är som ni förstår olja från chiafrön som utgör nyckelingrediens i den här serien. Fyra produkter; schampo, balsam, hårinpacknig och en hårolja – allt man behöver! Du hittar Chia Hair bland annat här.

lipliner_rms (1)

Ekologisk makeup. Rms Beauty fortsätter att lansera nyheter och nu har de släppt tre olika Lip Liners, alltså smala krämiga läppennor. Ser snygga ut! Som vanligt när Rms Beauty släpper nyheter i USA, så inväntar vi om de även dyker upp på den svenska marknaden. Vi köper inte varor direkt från varumärken oftast, utan köper via distributörer och då måste vi vänta tills distributören har fått in varorna. Men självklart tar vi in dessa snyggingar om de kommer till Sverige! Detsamma gäller de nya nyanserna av Un Cover Up som också dyker upp lite senare.

pure_papaya

Naturlig hudvård. Från Australien kommer P’ure Papayacare som jag testade för länge sen när produkterna gick under namnet Paw Paw. Huvudingrediens är papayafrukt och man tar tillvara på hela frukten; skal, fruktkött och frön och alla delar fermenteras innan de hamnar i den 100 % naturliga hudvården. I sortimentet ingår olika salvor för tex ärr, solbränna och eksem. Men också ett spännande balm som man kan ta till när man är förkyld, Vapour Balm. Dessa produkter är snart på väg till Sverige!

kjaer_weis_eyeshadow

Ekologiskt smink. Dansk-amerikanska märket Kjaer Weis lanserar en rolig nyhet; krämbaserade ögonskuggor. Jag älskar ju hennes puderbaserade skuggor, men de här ser också riktigt fina ut. The Cream Eyeshadow hittar du här.

under_your_skin

Naturlig hudvård. Under Your Skin heter ett svenskt märke som först var en webbshop. Nu har de lanserat egna hudvårdsprodukter med samma namn. Fina! Sortimentet är litet, baserat på naturliga ingredienser och finns här.

consciouslabel

Hållbarhet. Det här armbandet är tillverkat av silversmeden Anna Martinsson i Göteborg och säljs i en webbshop som drivs av ett hållbarhetsinitiativ som heter Conscious Label. Deras mål är att hjälpa privatpersoner att ta ansvar för sin klimatpåverkan och väcka intresse kring just det. Det här armbandet kostar 700 kronor, lika mycket som kompensationen för en EU-medborgares koldioxidutsläpp på ett år, som är 9,1 ton. Här kan du läsa mer.

urang

Naturlig hudvård. Säg hej till ett K-Beautymärke som är naturligt och ekologiskt, Urang. Så fina flaskor! I sortimentet hittar du bland annat flera olika spännande oljor och toners. Har hittat några av deras produkter i den här webbshopen, men gissar att märket snart dyker upp på fler ställen.

maliniratan surskölj

Naturlig hårvård. Jag fick mycket respons på mitt inlägg om surskölj för håret – läs det här – och så fick jag tips om detta från svenska Malin i Ratan som är ekologisk tvålmakare av rang! Hon har en blandning av ekologiska hibiskusblommor som man kan använda istället för äppelcidervinäger som ju kan dofta lite trist. Hibiskusblommorna återställer pH-balansen i hårbotten och ger håret glans och härlig doft. Finns här.

Mistik_BottleGroup

Naturlig hårvård. Hälsa på ett nytt spännande hårvårdsmärke, Mistik som är grundat av den gröna kemisten Jean-Éric Marie från Mauritius. Numera är han bosatt i Kanada och där har han hittat flera växter som numera bor i hans naturliga och ekologiska hårvårdsprodukter. Kommer snart till Sverige.

yope_tval

Naturlig hudvård. Från Polen kommer Yope som gör tvålar och rengöringsprodukter för hemmet och som är upp emot 98 % naturliga. Dom här tvålarna med doft av salvia, te (?) och ingefära låter nice! Söta förpackningar som du hittar här.

my_white_secret

Naturlig tandvård. My White Secret heter ett nytt märke för mig. Det är från UK och de gör naturliga produkter för tandblekning. Här ser ni två olika tandkrämer, en har man till natten (svart med kol i) och en har man på dagen. De små påsarna innehåller kokosolja med kol i som man gurglar med, så kallad oil pulling. Spännande! Här hittar du dem.

bybi_skincare

Naturlig ansiktsvård. Brittiska kultmärket ByBi finns nu att shoppa i en svensk webbshop som är ny för mig, Sofilosophy. Jag älskar ju deras ansiktsvatten med hyaluronsyra, Mega Mist, så spana in produkterna här.

 

English: Here are some green beauty news for you!