Kora Organics har nu lanserats i Sverige. Denna ekologiska hudvård är framtagen av den australiska supermodellen Miranda Kerr som är uppvuxen med en ekologisk livsstil. Hudvården har funnits i många år i Australien men nu kan man spana in den på Åhléns.

ekendahls

Ekologisk hudvård. I Rönninge har detta söta märke sitt säte, Ekendahls. Det är mor och dotter som gör egna produkter hemma i köket och här finns allt du kan tänkas behöva. Kolla in här.

bjorn_axen

Ekologisk hudvård. Svenska Björn Axén har lanserat ekologiska/naturliga kroppsprodukter i olika dofter, apelsinblom och bergamott och vanilj. Finns bland annat här. 

marble_milkweed

Ekologisk ansiktsvård. Från New York kommer Marble & Milkweed (milkweed är en amerikansk växt) och grundaren, Briar, har en bakgrund som konditor. Nu gör hon handgjorda ansiktsprodukter i hemmet på Lower East side. Här kan du gå och klämma eller webbshoppa det i Sverige.

mable

Miljövänliga tandborstar. Kul att det dyker upp flera företag som gör mer miljövänliga tandborstar! Plast känns ju inte helt modernt… Dessa är i bambu och kommer från Mable som är ett amerikanskt märke och som finns här.

hudvardsprodukter

Botanisk hudvård. Från Jämtland kommer Chokladserien som är hudvård som innehåller kakao men man använder även kaffe och havtorn i sina produkter. Har ett vagt minne av att jag har sett dessa för länge sen någonstans, men nu verkar det vara lite uppdaterat i vilket fall. Finns här.

linne-botanicals

Ursprunglig hudvård. Ja, amerikanska märket Linné kallar sin hudvård för native och wild plant – älskar att det dyker upp roliga synonymer för ekologisk och naturlig! Hur som helst, Linné är döpt efter Carl von Linné och märkets grundare, Jenna Levine är själv botaniker och har även studerat örtmedicin. Spännande! Här finns ansiktsprodukter och även produkter för kroppen i fantastiska förpackningar. Finns också i Sverige via denna webbhop/butik.

startbild-care-of-gerd

Ekologisk ansiktsvård. Ni har väl inte missat att vi nu har fått in ansiktsprodukterna från Care of Gerd? Dessa produkter är tillverkade i Jokkmokk och ofta med local heroes som blåbär, lingon och hjortron. Nytt från dem är också de två misterna, Herbal Facial Mist och Rose Facial Mist. Finns här.

mineral_spf_medium_25g

Naturligt solskydd. Kolla här vilken smart grej – lös SPF i form av färgade mineraler. Detta pulver kan man själv mixa i hudlotion, ansiktskräm eller annat för att göra färgat solskydd, BB-Cream eller vad man nu önskar. Perfekt pyssel för DIY. Det är genialiska Organic Makers som har tagit fram detta och det finns i mörkare ton samt helt vitt. Finns här.

moonflower

Typ naturlig parfym. Svenska Björk & Berries har utvecklat flera doftprodukter, bland annat denna eau de parfum som heter Moonflower. Den är inspirerad av den sällsynta nattviolen. Den är 85 % naturlig och 72 % ekologisk, så den innehåller en del syntetiska ämnen. Spana in den här.

 

English: Happy green news!