Ekologisk hud- och hårvård. Tyska budgetmärket Benecos har relanserat alla sina hudvårds- och hårvårdsprodukter. Och nu har jag tagit in alla nyheter i min shop! Här hittar du produkter för hår, kropp och ansikte. (Du har väl inte missat erbjudandet just nu?)

Grown Alchemist

Ekologisk hudvård. Australiska hudvårdsmärket Grown Alchemist kommer till Sverige och NK där det lanseras under februari. Produkterna är ekologiska och naturliga och anti-age-fokuserade. Gillar looken och att de verkar vara innovativa med sina ingredienser. Här kan du spana in dem närmare.

ouga_ouga

Naturlig hudvård. Så har det kommit ett nytt litauiskt märke till Sverige; Ouga Ouga. I sortimentet finns ansiktsvård, makeup, kroppsvård och hårvård. Den här hudlotionen med lime och mynta ser ju riktigt läcker ut. Finns här.

H&M Conscious Beauty

Ekologisk hudvård. H&M har lanserat några av sina naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter, H&M Conscious, som är certifierade enligt Ecocert. Totalt kommer ca 40 olika produkter och de lanseras fram till och med mars. Här kan ni spana in några av produkterna.

Skärmavbild 2016-01-06 kl. 15.01.58

Miljövänlig tandborste. Hälsa på den hållbara tandborsten från Tandborstogram.se. De är gjorda i bambu och med borst i nylon-4 vilka bryts ned efter ca 3 månader. Och hela projektet bygger på att man ska prenumera och få borstar hem. Smart!

Skärmavbild 2016-01-17 kl. 16.02.50

Makeupartist. Jag säger grattis till min kompis Linda Öhrström, ekologisk makeupartist som vann pris för bästa makeupartist på Elle-galan nyligen. Linda arbetar bland annat med mitt favvomärke Rms Beauty. Hurra! Här kan ni läsa intervjun med henne.

Na14 deo

Naturlig deo. Detta är Na14, en ny svensk deo med naturliga ingredienser. Den är godkänd av Astma- och Allergiförbundet, är fri från dofter och andra nasties. Kolla in den här.

Une Rouge Ideal

Ekologisk makeup. Franska Une fortsätter att utveckla nyheter. Detta är nya läppstift som heter Rouge Ideal. De kommer i smal stiftform och i fyra ganska ordentliga röda färger. Vad säger ni, ska jag ta in i shopen?

Organic Beauty Awards

Organic Beauty Awards. Häromveckan hölls det första mötet för juryn i Organic Beauty Awards som delas ut senare i april. Jag har varit med i förarbetet och granskat alla anmälda produkter och nu har juryn ett digert arbete att sålla bland de närmare 150 anmälda produkterna.

På bilden ser ni några ur juryn, från vänster; juryns ordförande Catherine Dichy, makeupartist och hårstylist, Agneta Elmegård från Aftonbladet, bloggaren Jessica Folkesson och Katarina Johansson, författare till boken “Badskumt.”

Organic Beauty Awards

Och här är några av produkterna som anmälts, man kan säga att jag har läst en del INCI under jullovet… De produkter som klarar nomineringen presenteras längre fram i mars. Och här kan du läsa mer om tävlingen.

Skärmavbild 2016-01-18 kl. 21.40.49

Miljö. Kemikalieinspektionen har lämnat in ett förslag till regeringen om ett totalförbud av produkter som innehåller mikroplaster. Mer specifikt rör det de produkter som man sköljer av sig (skrubbar mm) direkt efter användning. Bra! Här kan ni läsa mer.

English: Welcome, green news!