Media. I dag landar Expressens Allt om LCHF i butikerna och den här månaden har jag skrivit om naturliga och ekologiska solskydd i alla dess former. Som till exempel solskydd för ansiktet från Balande Me, solskydd för barnen från Lovea, BB Cream med spf från Ren, brun-utan-sol från Eco By Sonya, läppbalsam med spf från Aesop och förberedande solkräm från Lakshmi, Sunveda. Spring och köp – massor av inspirerande sommarmat!

Skärmavbild 2015-06-18 kl. 21.55.34

Ekologisk hudvård. Franska märket Lady Green har lanserats i Sverige. Produkterna är riktade till den unga huden (kanske inget för mig då 😉 och i sortimentet hittar vi produkter som Cleansing Micellar Water, Anti-Blemish Gel Pen, men även mascara och läppglans. Spana in produkterna här.

Skärmavbild 2015-06-22 kl. 13.19.48

Ekologisk hudvård. Så säger vi hej till de Mamiel, ett brittiskt märke grundat av Annee de Mamiel som landat i Sverige. Annee är akupunktör och intresserad av kinesisk medicin och enligt henne behöver huden olika produkter under årets olika säsonger (ja!) och därför har hon bla utvecklat dessa olika oljor baserade på årstiderna. Kolla in produkterna här. Jag har testat en olja för våren, återkommer med recension snart!

Skärmavbild 2015-06-24 kl. 13.51.44

Ekologisk hårvård. Swedishbeautyfactory har tagit in ett nytt märke, Lulu Organics från USA. Sortimentet är litet, en hårolja för torrt hår och ett torrschampo utan talk för fett hår. Kolla in dem här. 

Skärmavbild 2015-06-21 kl. 16.55.46

Ekologiskt läppbalsam med spf. Kolla in den är fina nyheten då! Svenska Naked Lips Balm har lanserat inte mindre än tre nya läppbalsam; ett med spf 30 och smak av sommarbär, ett med spf 15 med samma doft och ett After Sun Lip Balm med smak av aloe vera och citron. Kolla in dem här.

gröna_gredelina_tvål

Naturlig hudvård. Svenska Gröna Gredelina gör egen tvål, som denna aleppotvål gjord på lagerbärsolja och doftsatt med citrus. Företaget gör också egna rengöringsmedel för hemmet som är miljövänliga och inspirerade av hur det var förr, innan de syntetiska kemikalierna tog över i alla städprodukter. Kolla in deras webbshop här. 

Washologi

Klimatneutralt tvättmedel. Detta är Washologi by Viktoria, ett företag som gör tvättmedel i lite snyggare flaskor med lite mer miljömedvetet tänk och med tvättmedel och sköljmedel i sortimentet. Här är det senaste tillskottet, ett ännu mer miljövänligt tvättmedel, Organisk Tvätt. Läs mer om det här.

Skärmavbild 2015-06-24 kl. 07.36.43

Media. Jag har slängt ihop en liten artikel om kändisarnas ekologiska skönhetsfavoriter på mitt vanliga arbete Metro Mode – spana in den här.

edblad

Hållbar shopping. Jag vill tipsa om Edblad, som ju mest är känt för sina smycken. Men företaget gör mer än så, de säljer också kläder och inredningsdetaljer. Och de fokuserar på hållbarhet, som de här superfina sminkväskorna som är gjorda i återvunna militärtält. Hur snygga?

Kreativitet & Mindfulness

Mindfulness. Ett annat tips för sommaren är den här fina boken, Kreativitet & Mindfulness (Bonnier Fakta) som är en målarbok för vuxna. Och som ni ser handlar det som små fina intrikata mönster som man ska fylla i. Vilket suveränt sätt att bara låta hjärnan fokusera på en enda sak och samtidigt vara kreativ.

Vi har köpt flera liknande till min dotter och hennes kompisar när det har varit kalas och de är mycket uppskattade. Här är ett exempel. Jag ska nu inhandla mig ett set med färgade pennor och låta hjärnan få ro och samtidigt arbeta kreativt i sommar :)

English: Green news in Sweden! Very welcome!