Ekologiskt solskydd. Ett av mina favoritmärken när det gäller ekologiskt och naturligt solskydd är franska Lovea. Jag har använt dessa på mig och min familj i ett antal år nu.

 

Lovea, Spf 15 Cream Spray, 125 ml, 149 kronor. En smidig pumpflaska, enklast är att spraya i handen och sen massera ut på huden. Lätt, vit kräm, nästan mer som en tunn mjölk som man masserar lätt in i huden. Den lämnar inga vita hinnor om man masserar in den ordentligt. Orkar man inte det, ja, då kan man få hinnor.

Denna använder jag och min man efter att vi har varit i solen ett tag, och när man har fått bra färg redan, aldrig i början av en sommarsäsong eller semesterresa till solen. Den doftar lätt fruktigt. Skyddar mot UVA och UVB strålar, är 98 % naturlig, fri från hormonstörande ämnen och innehåller fysikaliskt filter i from av titandioxid som skyddar mot solens strålar. Innehåller inga nanopartiklar. Certifierad enligt CosmeBio.

 

Lovea, Sun Screen Moisturizing Spray Spf 30, 125 ml, 189 kronor. Samma smidiga flaska med samma typ av lätta kräm som doftar lite fruktigt. Denna är dock lite vitare och här får man jobba lite mer med att slippa undan de vita hinnorna. Men det går utmärkt!

Denna använder jag gärna i början av sommaren på mig och hela familjen. Spf 30 innehåller inga nanopartiklar och har annars samma uppbyggnad som spf 15. Certifierad enligt CosmeBio. Den är också vattenresistent och det känns, men jag brukar ändå alltid ösa på med mer efter ett bad.

Det enda negativa med dessa är att den där korken upptill alltid försvinner och att flaskan i sig ibland kan bli kladdig. Denna finns också som spf 50 Kids för de med extra känslig hud eller för de minsta barnen och den är också fri från nanopartiklar. Kolla in den här.

Lovea_solskydd

2016: Vi har fått ett par mail från ett par kunder där deras barn har fått någon form av reaktion på Lovea Spf 30. Vi har kontaktat leverantören som inte har ändrat i sin formula, men man vill gärna veta vilken flaska det rör sig om. På flaskan står alltid ett batchnummer för att man ska kunna spåra om det ev har hänt något i produktionen.

Hör gärna av dig till oss med batchnummer, så kan Lovea i Frankrike kolla närmare på detta. De har inte fått några reklamationer i Franrike än så länge. Men trist att det händer så klart.

Mail: kundservice@naturligtsnygg.se

 

Läs mer: 

• Därför ska du undvika kemiska solskydd – särskilt till barnen.

• Några av mina bästa solskydd.

 

English: These two natural sun screen products from French brand Lovea are my favourites. Easy to use, protects well and smells quite nice!