Ekologiskt schampo och balsam. Dessa hårvårdsprodukter från österrikiska Less Is More innehåller malva (mallow) och är till för torrt, frissigt och lockigt hår. Så egentligen är det hel fel för mig som har “normalt” och grovt hår. Just nu är mitt hår inte alls torrt, snarare är det fetare än vanligt, jag bara gissa att det är vintern som gör att det spökar lite. Men under sommaren blir det ofta mycket torrare, så kanske att detta schampo passar bättre då.

Less Is More har dock flera olika typer av schampon/balsam för olika hårtyper, så nästa gång testar jag nog Aloe Mint Volume.

 

  • Vad: Less Is More, Mallowsmooth Shampoo, 200 ml, 249 kronor.
  • + Smidig plastflaska med snäpplock som gör det enkelt att dosera i duschen. Halvlös konsistens som är krämig och inte geléaktig som många andra schampon brukar vara. Ljust gul och doftar kryddigt och av typ enbär och även lite hint av citrus. Det är lätt att fördela i håret och löddrar inte, men det känns ändå som att håret görs rent. Återfuktar håret väldigt bra och det känns riktigt vårdande. Två schamponeringar behövs för att håret ska bli helt rengjort. Det är så pass vårdande att man inte behöver balsam efteråt, om man inte har supertorrt hår, så klart.
  • – Det här schampot är alltför “tungt” och vårdande för mig, det skulle passa mycket bättre för någon med riktigt torrt och frissigt hår. Efter bara en dag känns mitt hårt “fett”. Ibland kan det behövas 3 schamponeringar för att jag ska känna mig helt nöjd och då blir ju schampot lite odrygt. Utan balsam blir håret trots allt något “grovt”.
  • Betyg: 3,5. 

 

  • Vad: Less Is More, Mallowsmooth Conditioner, 200 ml, 259 kronor.
  • + Samma smidiga flaska, som innehåller en väldigt fast beigefärgad kräm som har samma lite kryddiga och friska doft som schampot. Lätt att fördela i håret och det mjukgör och återfuktar håret direkt. Det behövs inte så mycket, så det känns drygt. Tror att detta är ett perfekt balsam för tjocka, lockiga och torra hår. Ger håret fin stuns, det blir lätt att reda ut och det ger också fin glans.
  • – Kanske bidrar balsamet till att håret blir fett snabbt? Känns något betungande.
  • Betyg: 4. 

 

Less Is More balsam

Läs mer: 

• Schampo och balsam från Less Is More för kliande hårbotten, mjäll och klåda.

• Bra ekologisk hårspray från Less Is More.

 

English: This organic shampoo from Austrian brand Less Is More is way to heavy for me, but is probably perfect for very dry and brittle hair. The conditioner is very hydrating.