Ekologisk hårvård. Från Finland kommer Four Reasons, ett hårvårdsmärke med stort sortiment och deras serie Nature är EcoCert och Cosmos Natural-certifierat. Deras naturliga linje har flera olika produkter för olika typer av hår. Prisvärda produkter!

 

Four Reasons, Nature, Color Shampoo, 250 ml, 249 kronor. Det här schampot är till för dig som har färgat hår, det sägs kunna hjälpa till att bevara färgen. Det är svagt rosafärgat, helvgenomskinligt och ganska lätt i konsistensen. Det har ingen märkbar doft, lite milt och sött är det enda jag kan ana. Jag gillar förpackningen, men skruvbara korkar som öppnar upp ett håll i toppen – perfekt när man inte vill tappa bort skruvlock i duschen. Schampot är lätt att fördela i håret och ger en del lödder. Tvättar rent på bara en tvätt och håller håret riktigt fräscht, utan att torka ut. Jag har dock testat två schamponeringar – TIPS som gäller de flesta ekologiska schampon! – och då blir löddret riktigt tjockt och fint. Ett bra vardagsschampo – men också lite trist? Betyg: 4/5. 

 

Four Reasons, Nature, Color Conditioner, 250 ml, 249 kronor. Balsamet i samma serie är mer som en rosa krämig lotion som är ganska lätt i känslan också. Har samma lite söta doft (glass?) och är också lätt att fördela i håret. Kanske att det inte känns lite vårdande först, som att håret inte riktigt får tillräckligt med fukt, men efter att man sköljt ur det och håret torkar är håret ändå i bra form. Håller håret mjukt och följsamt och hjälper till med en del friss. Tycker att det är lite menlöst i doften och jag har svårt att säga om min hårfärg har bevarats bättre än med andra produkter. Men ett bra balsam på alla sätt och som tycks passa mitt hår. Betyg: 4/5.

 

Bästa ekologiska schampo – mina 13 favoriter