Ekologisk hårmousse. Hannah har ju skrivit en del om tyska Eco Cosmetics tidigare, och är ett fan av deras kvalitativa budgetprodukter. Jag har däremot själv aldrig testat deras grejer och är heller ingen storkonsument av hårmousse, eftersom jag sällan tycker att det lever upp till de stylingresultat jag eftersträvar. Så det var med en blandning av nonchalans och nyfikenhet som jag började smeta in mig med den här moussen efter varje hårtvätt.

Moussen är certifierad enligt ECOCERT, fri från konserveringsmedel, färgämnen och konstgjorda aromer. Glans och volym till alla hårtyper utlovas, och det förstnämnda kan jag inte uttala mig om. Mitt hår är naturligt rätt blankt och glatt, så jag märkte ingen större skillnad. Däremot gav det en viss fyllighet och framför allt upplevde jag att det envisa frisset försvann.

  • Vad: Eco Cosmetics, Hair Mousse, 150 ml, 99 kronor. 
  • + Skön och lätt konsistens. Lättapplicerad. Slätar ut frisset. Håret kändes lätt och luftigt, utan klibb och uppenbar känsla av att faktiskt ha en produkt i håret.
  • Inte den mest fancy förpackningen på badrumshyllan, men det kan man ju leva med. 🙂
  • Betyg: 3,5.

Recenserat av My. 

English: My friend My has tried this organic hair mousse from German brand Eco Cosmetics and she found that her hair became less frizzy and felt lighter.