Green Heads lanserar hårvård

Stockholmsbaserade gröna frisören Green Heads har lanserat en alginpackning för håret och nu kommer nästa nyhet; en hårolja, Oil In Fusion. Kul att de gör egna produkter! Jag har själv inte använt hårolja så ofta, mest som inpackning över natten, så jag hoppas att denna är lätt att använda i tex topparna. Läs mer om håroljan här. 

beachkind naturligt solskydd

Beachkind – nytt svenskt solskyddsmärke har fötts

Detta är ju en kul nyhet! Beachkind är ett nytt svenskt märke som gör naturligt solskydd som inte är skadligt för miljö eller hälsa. Företaget är grundat av en familj som ville se fler mineralbaserade solskydd som doftar gott och som hela familjen kan använda. Bra tid att lansera nu! I sortimentet hittar du solskydd i spf 30, 50 och ett lipbalm med spf 20. Förpackningarna kommer i olika storlek vilket är en superbra idé – ibland vill man ju bara ha med sig en liten flaska. Läs mer om Beachkind här. 

Luceo cbd hudvård

Luceo – ny svensk CBD-hudvård

Luceo såg världens ljus redan förra året, men hey, man kan inte alltid vara först med alla nyheter. Det rör sig om hudvård med CBD-olja och till största delen naturliga ingredienser (kolla INCI om du är noga), och som är skapat av ett par i Stockholm. Ser riktigt nice ut och ganska så “osvenskt” i sin design. Luceo gör ansiktsvård och kroppsvård – gissar att det snart kommer mer!

ester by sweden

Ester by Sweden – nytt svenskt märke

Nordic Chill Clay Mask heter den första produkten som kommer från nya svenska märket Ester By Sweden. Än så länge alltså bara en produkt, men gissningsvis kommer det fler! Lermasken är inte torr, utan en blöt lermask som jag har hemma i badrummet just nu och testar. Här kan du läsa mer. 

dalarnas_ekobutik

Dalarnas Ekobutik – svensk ekologisk hudvård

Snubblade över dessa handgjorda ekologiska produkter nyligen, Dalarnas Ekobutik, som gör produkter för ansiktet, håret och kroppen. Ser riktigt fint ut! Dessutom säljer de andra märken, och egna produkter för hemmet, som tex disktvål!

Hagi_hudvard

Hagi – naturlig hudvård anpassad efter din cykel

Från Polen kommer Hagi som gör naturlig hudvård för kroppen och för ansiktet och bland deras produkter syns denna trio som är väldigt intressant. Det är ansiktskräm som passar de olika delarna av din hormonella cykel. Spännande! Läs mer här. 

april vitaminer

April – nya svenska kosttillskott

Så kul att även kosttillskotten börjar se lite roligare ut och inte enbart som mediciner. Här är svenska April som gör kosttillskott för hud och hälsa. På bilden ser ni tex Glow Service, som stöttar hudens kollagen. Kolla in sortimentet här.

nourish_london

Nourish London – tillbaka i Sverige igen!

Brittiska hudvårdsmärket Nourish London har returnerat till Sverige efter flera års frånvaro. Nourish gör ansiktsvård med aktiva ingredienser från växtriket och jag testar just nu flera av dem. Ser fram emot att få återkomma med recensioner. Här hittar du Nourish i Sverige. 

norell_life hudvård

Norell’s – ny naturlig hudvård från Sverige

Norell’s är ett svenskt märke med bas i Östersund skapat av homeopaten Örjan Norell som också arbetar med hälsa. I sortimentet hittar du naturliga ansiktsprodukter, salvor och kosttillskott. Läs mer här.

annabelle minerals

Annabelle Minerals – naturligt mineralsmink till Sverige

Mineralbaserat smink som är 100 % naturligt har Annabelle Minerals lanserat i Sverige. Ser väldigt fint ut! Märket kommer från Polen och erbjuder inte enbart smink, utan även hudvård. Kolla in sortimentet här. 

Breathe Soulcare

Breathe Soulcare – ny svensk hudvård

Ett nytt svenskt märke har sett dagens ljus, Breathe Soulcare skapat av Emilia Löf Karlsson. Hon är yogalärare och har som önskan att skapa hudvård där användaren kan skapa en egen ritual. Ingredienserna ser ut att vara naturliga med några syntetiska undantag och de är unisex. Här hittar du produkterna. 

luxe hudvård

Luxe Botanics – hudvård med afrikanska influenser

Jag kom nyligen i kontakt med Luxe Botanics, ett USA-baserat skönhetsföretag som gör naturlig och ekologisk ansiktsvård med afrikanska ingredienser som fokus. Tex extrakt från kigella, marulaolja och camu camuolja – spännande! Jag har några produkter hemma för testning just nu – återkommer snart. Läs mer här. 

codex hudvård

Codex Beauty – ekologisk hudvård som landat i Sverige

Jag vet inte varför jag alltid har varit intresserad av varifrån företag kommer? Hur som helst var det lite svårt att avgöra var Codex Beauty har sin bas, Europa? Kanada? De finns nu med sin ekologiskt certifierade hudvård i vart fall att köpa i denna nya svenska webbshop. 

Green Beauty Day 2021

Green Beauty Day närmar sig!

Nu har det börjat hända en massa saker bakom kulisserna på vår gröna skönhetsmässa Green Beauty Day som vi arrangerar i oktober. Massor av härliga utställare som har bokat in sig, flera föreläsare klara och så är biljettförsäljningen redan i gång. Det ska bli så kul att hålla denna mässa igen i höst på Münchenbryggeriet – hoppas vi ses! Här kan du läsa allt du behöver.