Ekologisk parfym. Jag har verkligen haft turen att hitta många ekologiska dofter jag gillar. När hårmästaren John Masters Organics lanserade dofter blev jag självklart nyfiken – hur lyckas han med dofterna?

Dessa två är certifierade enligt USDA och kommer i söta och praktiska roller-ball-flaskor. De åker lätt med i lilla väskan och det är bara att plocka upp och dutta på lite mer parfym när man behöver. Så himla smidigt. Detta är alltså en blandning av olika eteriska oljor som badar i en jojobaolja som appliceras på huden. Hållbarheten är inte superbra, men då passar det ju så himla bra att bara applicera på mer.

jmo_parfym

Roll-on-Fragrance, Fresh Floral, 9 ml, 299 kronor. Jag ville testa en doft som var lite otippad för mig – blommiga, “kvinnliga” dofter känns lite för gulligt för mig – men jag ville verkligen utmana mig själv och testa nytt! Detta är en inledningsvis fräsch doft med salvia, lavendel, rosor och geranium som känns först. Sen kommer ylang-ylang och mynta och slutligen, efter ett tag på huden kommer en tydlig vaniljdoft fram. Så den blir lite “tyngre” efter hand och inte bara en lätt bukett med blommor. Gillar den, trots att den inte är min stil. Den påminner lite om Vamp a New York av Honoré des Pres, utan att vara lika tung. Inte så blommig utan snarare lite sensuell.

rollon_citrus

Sparkling Citrus är på gränsen till myggmedel direkt på huden och när man sniffar direkt i flaskan. Men efter en stund på huden så lättar citrus, geranium och rosmarin som känns först, och sen utvecklas patchouli, neroli, klöver, ylang ylang och petitgrain. Det blir en lite varmare och mjukare doft som är blommigare och mer sensuell och inte bara citrusfrisk. Detta är ett säkert kort för mig, men faktiskt lite tristare än jag trodde.

 

Om jag vill behålla båda i min sminkväska? Så klart. Om jag klarar mig utan dem? Jodå.

 

JMO har ytterligare en doft i sitt sortiment, Sultry Spice som jag inte har testat ännu. Återkommer om den!

 

English: To my surprise I’m more fond of the scent Fresh Floral than the citrusy Sparkling Citrus from American brand John Masters Organics. A very nice organic perfume, handy to have in the purse.