Vegansk och ekologisk ansiktsvård. Svenska matgurun Renée Voltaire lanserade tidigare i vintras en serie hudvårdsprodukter baserade på naturliga och ekologiska ingredienser – som också är vegan, vilket betyder att det inte ingår några animaliska ingredienser. Exempel på det skulle kunna vara bivax eller lanolin (ullfett.) Jag har testat en dagkräm och en nattkräm /multisalva som dessutom är helt parfymfria.

 

Renee Voltaire ansiktskräm

Vad: Renée Voltaire, Hydrating Day Cream, 50 ml, 269 kronor. Den här dagkrämen kommer i en grön glasburk och själva krämen är vit och ganska fluffig. Den är parfymfri, alltså utan tillsatt doft, men jag anar ändå en lite mild behaglig nötig doft. Känslan är lätt, men ändå vårdande och det är enkelt att smörja in, krämen absorberas bra. Den innehåller bland annat arganolja och macadamianötsolja. Jag brukar använda en ansiktsolja under nu under kalla vintern, men den fungerar bra även på egen hand. Jag tycker att den här krämen är utmärkt på att bibehålla fukt i huden. Jag kan sitta sent på kvällen och känna i huden att den fortfarande känns smidig och “fuktig”. (Det kan ju bidra att jag har en fuktgivande olja under.) Jag gillar också den lite “klibbiga” känslan den ger till huden inledningsvis. Sen mattas den och även hudens yta mattas ned. Den är dessutom riktigt prisvärd. Den här gillar jag! Betyg: 5.

 

Renee Voltaire multikräm

Vad: Renée Voltaire, Hydrating Multi Balm, 125 ml, 349 kronor. Den här salvan baserad på sheasmör har jag använt som nattkräm i vinter. Den kommer i en plastburk och själva krämen är doftlös, men eftersom den är baserad på bland annat kokosolja, sheasmör, och kakaosmör så doftar den ju ljuvligt. Den är som ett klassiskt sheasmör i känslan, den liksom skivar sig när man tar upp smöret och sen är den lite seg att smörja in i huden. Huden surplar i sig direkt och blir blank och härlig. Den här funkar också på dagen om man ska vara ute i kalla vintern en hel dag, inget jag skulle använda på sommaren. Trevlig som nattkräm, men kanske lite väl smörig som dagkräm med andra ord. Jag gillar också att man kan använda den som handkräm, på torra fötter och smalben. Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• På lansering av nya hudvårdsprodukterna ByRenée Voltaire på PepStop i Stockholm.

 

English: Swedish food-guru Renée Voltaire has launched a series of natural and vegan skin care products. This day cream and multi balm are really nice. Especially the hydrating day cream that really keeps my skin hydrated all day long even if it’s freezin cold outside!