Ekologiskt doftljus. Det är väldigt svårt att fotografera doftljus kan jag meddela. 🙂 Här är en bild på doftljuset Eir från svenska Kårby. Det är ett naturligt och miljövänligt vaxljus – inte parrafin som inte är så bra för varken miljön eller hälsan – och doften kommer från eteriska oljor. Just detta doftar både fräscht och varmt av pors och salvia.

Det innehåller 170 gram och har en brinntid på 45 timmar. Jag gillar att det kommer i en glasburk, på så vis kan man täcka över och “spara” på doften när man inte har det tänt. Gillar också att doften inte tar över hela hemmet, utan att det är en mer diskret doft. Här köper du det.

Skärmavbild 2015-01-24 kl. 21.25.49

Doftljuset från brittiska Neom Organic har verkligen förgyllt vintern. Doften av neroli, mimosa och citron är helt magisk! Ljuset kommer i en glasbehållare och består av vegetabiliskt vax och naturliga dofter. Numera är designen annorlunda, här kan ni kolla in hur det ser ut.

Numera är det 75 gram och har en brinntid på 20 timmar. Finns dessutom i flera olika dofter. Detta doftar mer än ljuset ovan men är på inget sätt för mycket. En favorit!

Munio Candela

Det här ljuset kommer från lettiska Munio Candela och just denna variant i plåtburk finns inte längre i Sverige, men i den här webbshopen finns andra varianter i återvunna vinglas och vinflaskor.

Ljuset är på 350 ml, gjort av sojavax, veken är i trä och det har en brinntid på 50 timmar. Doften är naturlig och är verkligen i min smak, patchouli och ylang ylang. Helt underbar och bra avvägd när det gäller styrka. Hittade det i en brittisk webbshop här.

Skärmavbild 2015-01-24 kl. 23.13.43

Den här fina burken innehåller ekologiskt sojavax, bomullsveke och naturliga dofter. Ljuset heter Blossom och kommer från amerikanska Tru Mélange. Det innehåller 220 gram och doftar underbart av kanel och mandarin.

Den har ingen uttalad brinntid men jag skulle gissa på 40 timmar. Tru Melange har ett stort sortiment och många fina burkar och glas att välja mellan. Kolla in deras miljövänliga doftljus här.

Har ni några favoriter när det gäller ekologiska doftljus? 

English: I love scented candles, specially during winter when Sweden is dark and cold. These four have kept me warm and our home really cosy. And the scents has really lifted my spirits up.