Ekologisk ansiktsvård. I sista delen av min djupdykning i de märken som jag gillar, handlar det om budgetprodukter. Naturkosmetik behöver inte kosta skjortan, och det som många märken då sparar in på är tex snygga förpackningar och dyrbara ingredienser.

 

1. Lavera. Jag skulle säga att tyska Lavera är ett av mina säkraste kort. De erbjuder olika serier i olika prisklasser (My Age är min favvo, den är lite dyrare) och för olika behov. Gillar verkligen! Certifierat enligt NaTrue/Ecocert och BDIH. Här köper du Lavera.

 

2. Eco Cosmetics. Ännu ett tyskt märke som har världens tråkigaste förpackningar, men som fungerar utmärkt. Mina favoriter är solskydd, ansiktsrengöringen och schampo och balsam. Certifierat enligt Ecocert. Här köper du dem.

 

3. Sante. Här finns mycket att välja på, ansiktsvård, kroppsvård och ett stort sortiment av makeup. Jag har faktiskt inte testat ansiktsvården, men den funkar säkert bra. Certifierat enligt BDIH. Finns här.

 

4. Marilou Bio. Fransos som har allt du behöver för en mer naturlig ansiktsvård. Ansiktsmasken är en stor favorit hos många. Certifierat enligt CosmeBio. Finns här.

 

5. Benecos. Ännu en tysk som också har ett heltäckande sortiment med allt från ansiktsvård, kroppsvård, hårvård och makeup. Sminket är väldigt prisvärt och det hittar du här.

urtekram-nyhet-skonhet-hudvard (1)

Fler naturliga märken som du kan lita på i budgetdjungeln: Logona. Crearome. Urtekram. Natuderm. Bentley Organic. Akamuti. Emma Noël. Nonique.

Saknar du några företag i det här inlägget? Kanske har jag listat dem i mina tidigare inlägg:

Ekologisk ansiktsvård i hälsofackhandeln.

Ekologisk ansiktsvård internationell, från webbshopparna.

Ekologisk ansiktsvård – svensk.

English: Among these budgetbrands you can feel safe that you’re getting good natural skin care.