Sololja. Under mina veckor i Thailand i vintras smorde jag varje kväll in mig i dessa sololjor från Lovea. De har inget solskydd, men de hjälper till att förlänga solbrännan genom att återfukta huden ordentligt.

Lovea, Natural Monoi & Coconut Suntan Oil, 125 ml, 99 kronor. Smart plastflaska med spray som gör det enkelt att spraya på huden. Oljan är ljust gul och något genomskinlig, och i solen blir den helt klar. (Den innehåller kokosolja som kan stelna till under ca 24 grader.) Doften är helt ljuvlig och oljan är riktigt härlig. Lätt att massera in i huden och huden blir genast gyllene (inte av färg, utan av lyster). Den här oljan är perfekt att ha på sig under dagen när man inte ligger och pressar i en solstol, utan kanske sitter i skuggan och äter lunch eller tar sig ett glas, vad vet jag! Den innehåller inget uttalat spf, men kokosoljan har ju ett naturligt solskydd inbyggt som brukar motsvara ca spf 2-8, vilket ju inte är ett tillräckligt skydd i stark sol eller under längre perioder, så ta det lugnt.

Jag har använt denna olja som en after sun också, eftersom huden återfuktas så bra och hålls mjuk och smidig. Detta är absolut en produkt man kan leva utan, men den är så härlig! Ecocert.

 

Lovea, Natural Tanning Dry Oil, 125 ml, 99 kronor. Den här oljan kommer i samma smarta flaska, och doftar också ljuvligt! Samma exotiska doft av Monoi (jag kan tycka att det blir alldeles för sött ibland) som ger såna härliga semestervibbar! Oljan är betydligt torrare i sin konsistens än oljan ovan. Den är väldigt lätt att applicera och känns verkligen torr på huden, samtidigt som den ger snyggt glow och mjukgör huden. Den här har jag smort in mig i efter solning och ibland även en gång innan läggdags. Den gör att brännan håller längre och djupnar något. Känns inte fet alls på huden utan enbart återfuktande. Ecocert.

 

Läs mer: 

• Mina bästa ekologiska solskydd.

• Därför ska du inte välja syntetiskt solskydd.

 

English: I love these exotic smelling sun tanning oil from French brand Lovea. They don’t offer any spf to speak of, but they really hydrate the skin and makes the suntan last longer!