Serum för att förlänga fransarna. Funkar det? Jo, vissa gör det. Krångligt? Jo. Risk för allergiska reaktioner? Jo. Dyrt? Jo, det också. Jag har testat serumet från Lash Food, min kompis Andrea har testat serumet från Green Esthetics och min kompis Sofia har testat serumet från Marina Miracle.

 

Green Esthetics, Longer Lash, Eyelash Growth Conditioning Solution, 5 ml, ca 700 kronor. Longer Lash utlovar längre och tjockare ögonfransar på 4-6 veckor. Serumet appliceras på ren hud längs med den övre ögonfransraden med en eyelinerliknande borste. Det svider ganska mycket om man råkar få lite i ögat, men det försvinner också rätt snabbt. Efter 6 veckor så kan jag inte direkt påstå att mina blev särskilt mycket längre men kanske en smula tjockare. Ingen har heller kommenterat mina ögonfransars mirakulösa förändring så det känns som en rätt onödig produkt, särskilt eftersom den är rätt dyr. Betyg: 2.

 

Marina Miracle, Eyelash Serum, 9 ml, 395 kronor. Detta är en produkt från Norge som jag testade på mina bryn för några år sen, men eftersom jag inte var noga med att göra det varje kväll så rann det ut i sanden… Nu fick min kompis Sofia testa den enbart för fransarna. Den innehåller en oljeblandning (ricinolja och arganolja, bla) och med en mascaraborste ska applicera serumet på fransarna varje kväll. Sofia testade i ca två veckor, men tyvärr fick hon en allergisk reaktion, och området runt ögat svullnade upp. Oljan innehåller lavendel, och vi gissar att det var det som Sofia reagerade på. Jag har dock läst andra recensioner online och de är positiva, ögonfransarna känns stärkta, och det faktum att man också kan använda dessa på ögonbrynen är också en fördel. Så tyvärr uteblir betyget här.

organic eyelash serum

LashFood, Eyelash Enhancer, 3 ml, 995 kronor. Svindyrt, ja. Men efter ca 8 veckors användande (jag har försökt att komma ihåg detta varje kväll före läggdags), så märker jag att mina fransar inte bara har blivit starkare och tjockare, de har blivit någon millimeter längre. Man märker det ju främst när man målar på mascara, att fransarna verkligen har fått en boost! Detta är ett serum som certifierat enligt Ecocert, och man målar på det vid fransrötterna med en typ av eyelinerpensel. Svider inte i ögat och känns lätt och smidig att använda – det gäller bara att komma ihåg det! Är man konsekvent och använder det varje kväll kommer man att se resultat. Betyg: 5.

 

English: Me and my friends have tried eye lash serums in the hope of getting fuller and longer lashes. The one brand that delivers on that promise is American brand Lash Food.