Ekologisk hårvård. Sen i höstas när mitt hår har varit i riktigt dålig form – torrt, sprött och känns liksom tunnare, så har jag dels klippt av riktigt mycket, men jag har också blivit duktigare på att använda hårinpackning. Precis som med ansiktet så behöver även håret extra kärlek ibland i form av en mask. Men även om jag använder ansiktsmask minst 2 gånger i veckan, är jag inte lika disciplinerad med håret.

Jag har under vintern testat denna hårmask från svenska Bruns Products. Den innehåller bland annat sheasmör, kokosolja och jojobaolja som hjälper till att djupvårda håret. Finns även i en doftfri variant som passar för dig som är känslig för dofter.

 

Bruns, nr 22, Hårmask, 350 ml, 349 kronor. Stor burk som innehåller en fast kräm som doftar otroligt fint av bergamott, solmogna apelsin och lite kryddor? Den är lätt och följsam att applicera i håret – efter tvätt med schampo – och sen låter jag den verka så länge det går medan jag skrubbar kroppen och filar fötterna, och sen sköljer jag ur. Jag skippar balsam. Har inte testat att ha den i håret längre än ca 5 minuter, men det räcker gott. Efteråt känns håret mycket mjukare, mindre frissigt, mer sammansatt och mindre torrt. Det håller sig glansigt, mjukt och starkt i flera dagar och framför allt känns håret återfuktat. Masken kan användas flera dagar i veckan, och kan även lämnas kvar i håret, som en leave-in. (Har du långt lockigt och torrt hår tror jag den skulle vara grym till det.) Jag brukar applicera lite i topparna, baktill där jag alltid är torr, och gör det även i torrt hår. Har du fett hår, kanske du inte ska använda denna utan att skölja ur, eftersom den inte bidrar med volym, och kan bli lite “tung”. Multiprodukter uppskattar jag verkligen, och Johanna, en av Bruns grundare berättade att hon även använder masken som bodylotion! :) Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• Mina bästa hårvårdsprodukter från 2018.

 

English: Love how this organic hair mask by Swedish brand Bruns has helped me to get my dry, lifeless hair in so much better shape. Smells so nice and moistures my hair deeply.