Ekologisk ansiktsvård. Svenska Estelle & Thild har gått igenom en del förändringar på sistone, nya produkter, ny uppdaterad design och förpackningar. Jag brukar ofta rekommendera folk som vill börja med ekologisk hudvård att testa Estelle & Thild, dels för att de är lättillgängliga och dels för att de är riktigt bra hudvård som är certifierad och de har produkter för olika hudtyper.

Estelle & Thild Biodefense

Min kompis Andrea har testat produkter från serien BioDefense som är till för hud som börjar se de första ålderstecknen och som vill mota dem. I serien ingår dagkräm, nattkräm, ögonkräm, serum och ansiktsolja. Först ut var serumet både dag och kväll.

Multi-Action Youth Serum, 30 ml, 425 kronor. Betyg: 4. Multi-Action Youth Serum, är en lite geleaktig ljust brunfärgad kräm, är lätt att dosera med pumpflaska och går snabbt in i huden. Huden känns direkt mjuk och några gånger glömde jag helt bort dagkrämen, så pass effektivt är det. Dock får man ingen lyster av serumet, vilket jag förväntade mig.

Estelle & Thild Biodefense

Dagkrämen, Antioxidant Day Cream, är bra, den doftar svagt sött och går också snabbt in i huden. Tillsammans håller de huden återfuktad under dagen, men är man riktigt torr i huden så kan det nog behövas lite mer fukt.

Samma sak på natten, Instant Recovery Night Cream är inte en särskilt fet nattkräm och med bara serumet under tyckte jag att huden var lite stram på morgonen.

Generellt tycker jag att det är för lite skillnad mellan dag- och nattkrämen, det kunde få vara lite mer tyngd på natten. Både flaskorna och doften är exakt likadana så man får hålla koll så att man tar rätt.

Antioxidant Day Cream, 50 ml, 379 kronor. Betyg: 4.

Instant Recovery Night Cream, 50 ml, 399 kronor. Betyg: 4.

IMG_4285

Då tyckte jag att Multi Nutrient Youth Oil funkade bättre, oljan gav både en fin lyster under dagkrämen och mer fukt under nattkrämen. Oljan doserar man med pipett och den doftar lite lätt nötigt. Den är ganska fet, inte alls en dry oil och tar lite längre tid på sig att gå in i huden.

Till sist testade jag att, som Estelle & Thild föreslår, bland serumet och oljan i handen och sedan applicera dem tillsammans. Det kändes som ett bra alternativ och gör att man kan anpassa produkterna efter hudens humör och årstidernas påverkan.

Multi Nutrient Youth Oil, 30 ml, 379 kronor. Betyg: 4,5. 

Estelle & Thild Biodefense

Antioxidant Eye Cream, 15 ml, 249 kronor. Betyg: 4.

Sammantaget så mådde min hud bra under testmånaden och när jag gick på en ansiktbehandling så berömde terapeuten min hud och det är ju ett gott betyg. Jag tycker kanske att dag- och nattkrämen är lite lite dyra för det man får.

IMG_4286

Läs mer:

• Färgad dagkräm från Estelle & Thild. (5 i betyg!) 

• Recension av Estelle & Thild Biocalm, produkter för känslig hud.

• Recension av Estelle & Thild Super Bioactive för mogen hud. (Också favoriter!)

• Recension av rengöringsprodukter från Estelle & Thild. 

 

English: My friend Andrea has helped me to test these organic facial products från Swedish brand Estelle & Thild. Targeted for mature skin, ans Andrea specially likes the facial oil and the serum. I’ve tried many products from the brand, and apart from looking good, they also perform generally really well.