Ekologisk ansiktsvård. Svenska Cicamed gör riktigt bra ansiktsprodukter, jag älskar bland annat deras Serum C, läs recension här, och även deras Night Antioxidant och Serum Aha, läs recensionen här.

Cicamed erbjuder hög andel ekologiska ingredienser och ett innehåll som är uttänkt att stödja huden optimalt, anti-aging oljor, antioxidanter och vårdande fetter. Det är inte bara härligt, det har verkligen effekt. Modern ekologisk hudvård, så som den ska vara. Dessa två produkter lämpar sig utmärkt för torr hud och har varit helt perfekta under den här vintern. Jag är så glad att jag sparade dem till januari! Cicamed köper du här.

  • Vad: Cicamed, Intense Repair Facial Oil, 30 ml, 479 kronor. 
  • + Fin glasflaska med en pipett som doserar bra. Fin orange färg (av havtornsfruktolja) och snabb i konsistensen. Oerhört lätt att arbeta med, lätt att massera in i huden och absorberas snabbt. Ger huden omedelbar lyster, gör den mjuk och elastisk och ger synbart bättre fukt och spänst. Huden strålar hela dagen, skulle jag säga. Bidrar också till att stärka huden, tycker jag. Har inte haft finare hud än just nu (kosten gör också jättemycket) och den här oljan är verkligen perfekt på vintern när huden behöver extra mycket skydd. Jag har mest använt den på dagen men funkar lika bra på natten. Innehåller ekologiska kallpressade oljor från nypon, persikokärnor, jojoba, solros och även antioxidanterna Q10 och E-vitamin.
  • – Ibland känns den väldigt aktiv, så jag har blivit lite röd i ansiktet ett par gånger efter applicering. Inget för dig med känslig hud. Doftar kanske inte så härligt.
  • Betyg: 4,5
  • Vad: Cicamed, 24 h Antioxidant, 50 ml, 479 kronor.
  • + Bra praktisk pumpflaska som doserar perfekt. Vit, ganska fast creme som doftar milt av citrus. Fet och härlig, och lätt att massera in i huden och det känns som att den kompletterar oljan perfekt. Den liksom kapslar in oljan som då får arbeta på djupet. Gör huden mjuk, elastisk och skyddad. Perfekt för vintern och troligen perfekt för torr hud. Innehåller vårdande sheasmör, kakosmör och kokosolja och antioxidanter från grönt te och E-vitamin. Jag har mest använt denna på dagen men funkar lika bra på natten. En fantastisk ansiktscreme.
  • – Har ju inte testat den på sommaren, men jag gissar att den troligen är för mäktig då.
  • Betyg: 5. 

English: Review: These two products from Swedish brand Cicamed are just perfect for dry skin and skin in need of extra care during winter. The oil is lovely and really nurishes, and the 24 h cream is just perfect!