Ekologisk ansiktsolja. Lettiska Madara gör riktigt fin och modern ekologisk hudvård helt fri från hemmakoksvibbar och hälsokostsalvor. Innovativa ingredienser, lätt känsla och effektivitet är några av ledorden. Och jag gillar massor av deras produkter. Och jag älskar ju oljor, så därför blev jag så glad när Madara nyligen lanserade just ansiktsoljor.

 

Vad: Madara, Superseed Soothing Hydration Facial Oil, 30 ml, 519 kronor.

Den här ansiktsoljan kommer i, en kanske onödigt stor ytterförpackning, en papptub. Visst det adderar lite lyxkänsla men det adderar också lite sopor. Flaskan är fin i frostat glas och med en pipett som doserar bra, men jag har en stor ovana att ta alldeles för mycket när jag använder pipett. Jag suger liksom upp hela glasröret och sen står jag där och masserar in mängder med olja i ansiktet. När det kanske enbart behövs 2 droppar. Anyhow, nu har vi klarat av alla I-landsproblem. 🙂

Så till själva oljan som består av oljor från avokado, nyponros, nattljus, svartvinbärsfrön, tranbärsfrön, broccolifrön, havrefrön och havtorn. Oljan är superlätt och ganska torr i känslan och ganska ljus i färgen. Den har en mild, lite söt doft av typ mandelgodis (?) som är riktigt trevlig. Går lätt och snabbt in i huden, är väldigt dryg, man behöver som sagt inte ett helt glasrör, utan enbart ett par droppar på fuktad hud. Huden känns genast smidig och återfuktad och med en ansiktskräm över har den varit perfekt för mig nu i vinter. Jag har verkligen känt att huden har varit återfuktad, inga rodnader eller blemmor. Eftersom den är så torr blir man heller inte så glansig i huden, men man fpr ändå en sund glow.

Utan dagkräm över har inte huden känts lika tillfreds dock. Inte nu när det är vinter, men det är mycket möjligt att den klarar sig bättre på egen hand under sommarhalvåret. Madara själva rekommenderar att man blandar ett par droppar olja i din fuktkräm, det har jag inte gjort men det låter som en riktigt bra idé, och visar att oljan är mest tänkt som ett komplement till din hudvård, för att ge den en boost. Och för mig kunde den här boosten inte ha kommit lämpligare, på vintern blir jag mycket mer fuktfattig och torr.

Betyg: 4,5. 

madara_faceoil

Läs mer: 

• Favoriter – Time Miracle från Madara, perfekt ekologisk hudvård för mogen hud. 

 

English: Latvian brand Madara is one of my favourite brands. They just launched new facial oils and this one has really helped me to stay hydrated this winter!