Ekologisk ansiktsvård. Har använt ansiktsolja i snart 10 år och har svårt att vara utan. Huden blir så mjuk, glowig och elastisk. Har också lärt mig vilka oljor jag gillar och vilka som trivs i min hud. Den här är en okej match – men ingen fullträff. Egentligen passar den bättre för en något yngre hud, en som precis har börjat se de första ålderstecknen, kanske ca 35?

 

Madara, Superseed Radiant Energy Beauty Oil, 30 ml, 519 kronor. Den här fina oljan kommer i en ganska stor och lite otymplig ytterförpackning som är rörformad. Fin, absolut, men den tar mycket plats! Oljan kommer i en fin flaska i frostat glas med smart pipett. Oljan är lite åt det gulgröna hållet, snabb och har en torr känsla. Typiskt Madara att göra lätta produkter som inte känns sega eller tunga och tjocka. Doftar inte så trevligt, svårt att beskriva, men lite fränt och samtidigt starkt. Ansiktsoljan klappar jag in på fuktad hud – ett par droppar räcker – både dag och natt och den känns riktigt bra på huden, låser genast in fukt, gör huden mjuk och smidig, trollar bort de små torrhetslinjerna och ger huden en fin lyster. Den här oljan är egentligen inte riktigt passande för mig, den är bättre på en något yngre hud som precis har börjat märka sina första ålderstecken. Men jag gillar den ändå! (Man ska självklart inte stirra sig blind på alla rekommendationer, gillar man nåt och får resultat så är det ju bara att köra!) Den innehåller 9 olika vegetabiliska oljor som matar huden med näring:

Blåbär-, hjortron- & tranbärsfröolja som är laddade med multivitaminer och antioxidanter och som skyddar och boostar huden. Björnbär-, svart kummin- & persiljefröolja som verkar uppiggande och ger huden liv. Pumpa-, gurkört- och jojobafröolja som är mjukgörande och gör huden smidig. Jag tycker absolut att den här oljan funkar på min hud, men jag tycker ändå att den saknar något för mig för att jag ska ge den högsta betyg. Och det värsta är att jag inte riktigt kan komma på vad den saknar. Kanske att jag skulle ha önskat en något djupare fuktande känsla? Eller en annan doftupplevelse? Eller så föredrar jag oljor som inte är torroljor? Oklart, men overall känsla är bra. Certifierad enligt Ecocert. Betyg: 4. 

madara_ansiktsolja

Läs mer: 

• Grym ansiktsvård för mogen hud, Time Miracle från Madara (högsta betyg!).

 

English: This facial oil from Latvian brand Madara is packed with nutrition and my skin says many thanks!