Ekologisk ansiktsolja. Franska Emma Noël gör flera olika typer av ekologiska oljor för ansiktet och denna nattljusolja har jag testat i vinter. (Jag tar även nattljusolja invärtes just nu, den innehåller GLA som är superbra för mogen hud, dessutom är nattljusolja bra för hormonerna.)

 

Vad: Emma Noël, Evening Primrose, Huile Revitalisante, 50 ml, 129 kronor.

Ljust gul, nästan grön olja som kommer en en jättesöt flaska i frostat glas med smidig pump som doserar jättebra – 2 pump = lagom för hela ansiktet och halsen. Ganska snabb olja som doftar lite som en blandning mellan gammal diskvatten och fisk, haha!!! Ingen ljuvlig eller trevlig doft, men den är inte så stark och dessutom klingar den av ganska snabbt. Man går alltså inte runt och doftar disktrasa i ansiktet.

Går bra in i huden, gör den smidig, mjuk och härlig. Den är vårdande, och trots att det har varit superkallt vinterväder just nu har den räckt att ha enbart, alltså utan dagkräm över. Den har en lugnande effekt på huden, (den är perfekt för dig som är torr och har eksem) och är en anti-age olja och jag tycker den känns dels uppstramande, men också “plumpande” på ett sätt som är svårt att förklara. Den är torr på ett sätt också och ger ingen jätteglansig yta på huden. Min hud har mått toppen av denna. Den är packad med bra fettsyror och certifierad enligt Ecocert och CosmeBio. Prisvärd! Betyg: 4.

 

Läs mer: 

• Ekologisk ansiktsolja från Madara – ger fukt på djupet.

 

English: This all organic evening primrose oil from French brand Emma Noël is such a steal! Gives great moisture, heals and softens the skin.