Ekologisk ansiktskräm för yngre hud. Ja, den här kunde jag ju inte testa själv, så min kollega Annelie fick testa istället!

 

Vad: Lakshmi, Young Line, Argan Face Cream, Vata, 50 ml, 399 kronor. 

Med lite boost fungerar den här krämen riktigt bra för mig som är 30+. Krämen kommer i en nätt, långsmal pumpflaska i plast, med ett praktiskt lock. Pumpen fungerar smidigt och ett pumptryck ger en lagom mängd för ansiktet. Den vita krämen har en skön och smidig konsistens som snabbt går in i huden. Krämen doftar blommigt, nästan parfymerat.

På morgonen fungerar krämen bra som dagkräm under foundation eller BB-créme, ibland väljer jag dock att boosta den med några droppar ansiktsolja för att få till bra glow.

Efter makeup-rengöring på kvällarna är den inte tillräcklig för min hud som känns lite för stram och torr. För mig har lösningen varit att blanda några droppar ansiktsolja med krämen – då blir känslan och resultatet riktigt bra.

Plus: 

+ Praktisk och enkel pumpförpackning

+ Skön och smidig konsistens på krämen

+ Fungerar bra att använda under foundation eller BB-kräm

Minus:

– Behöver extra boost för att ge nog med fukt/näring till min hud

Betyg: 3,8. 

 

English: My friend Annelie has helped me to try this facial cream from Italian brand Lakshmi. She is not blow away, but likes the texture.