Ekologisk ansiktsbehandling. När jag var i London tidigare i våras passade jag och min kollega Annelie på att besöka ett Neal’s Yard Remedies spa. Inne i den superfina butiken på King’s Road var vi inbokade för var sin ansiktsbehandling.

Neal's Yard Remedies spa London

Inne i den här butiken hänger de vackra blå flaskorna, och här ser vi också örter i fina gamla apoteksflaskor. Neal’s Yard Remedies började ju som ett hälsoapotek med naturläkemedel, innan man gled in på hudvården. I dag är märket marknadsledande i UK.

Neal's Yard Remedies London

I den här butiken finns ett spa på bottenvåningen och efter att vi fyllt i en hälsodeklaration och druckit lite härligt te i en mysig lounge blev vi hämtade av våra terapeuter.

NYR spa

Jag och Annelie fick våra behandlingar samtidigt i ett dubbelrum där man genast kände sig lugn och avslappnad. Jag älskar när det är mysigt och fint inne i behandlingsrummen. Och ja, det doftar ju ljuvligt här inne!

Annelie_spa

Innan behandlingen frågade våra terapeuter lite kring våra behov, men de kollade också in vår hy, vad är våra problem? Annelie är lite åt det torra hållet och fick produkter från deras Orange Flower-serie.

 

Jag fick uppleva en 60 minuters behandling som heter Radiance-Boosting Rose Facial. Så här beskrivs den:

A rehydrating facial that has exquisite, richly replenishing and balancing damask rose and antioxidant-rich wild rosehip oils at its heart, to leave skin beautifully nourished and glowing with radiance.

 

Och den var verkligen ljuvlig. Startar med att man får andas in lugnande eteriska oljor för att verkligen komma ned i varv. Sen börjar behandlingen med rengöring och sen följs den upp med peeling.

Neals Yard Spa London

Denna behandling innehåller ånga och portömning, och jag frågade terapeuten om det. Hon svarade att de tycker att huden blir renare och att en portömning ska göras försiktigt och enbart där det verkligen behövs.

Efter portömning fick jag ett härligt serum och efter det en mask. Alla produkter från Neal’s Yard doftar så himla gott, det är som en extra dimension av behandlingen. Under tiden som masken verkade fick jag handmassage och även nack- och huvudmassage.

 

60 minuter gick alldeles för fort! Det var en riktigt ljuvlig upplevelse och efteråt kändes huden lite plumpad, var helt sammetslen, utan skrovligheter och med förminskade porer. Dessutom tyckte jag att huden var tydligt fuktboostad och hade riktigt fin lyster.

Har ni en weekend planerad i London – boka in er på en härlig behandling på Neal’s Yard Remedies Pure Organic Day Spa. Underbart!

 

English: I recently visited London and experienced a wonderful facial at Neal’s Yard Remedies. I will return!