Häromveckan besökte jag den ekologiska hudterapeuten Helén Hamida, som driver Claresco Beauty. Helen hyr in sig på en salong på Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm.

Helén jobbar med produkter från svenska Organic by Sara och enligt devisen less is more. Hon menar att huden behöver stödjas, stärkas och byggas upp. De vegetabiliska oljorna, eteriska oljorna samt massagen i behandlingarna är bra på att tillföra huden det den behöver, för att själv bygga upp den naturliga fukt- och fetttillförseln. Helén stressar inte huden i sina ansiktsbehandlingar utan huden återställer sin balans på ett naturligt sätt.

Som ekologisk hudvårdsterapeut arbetar Helén holistiskt och ser helheten i människan, allt hänger i hop.

“Huden är levande och behöver också hjälp från insidan med sömn, kost och minskad stress. Jag ser på mina kunder att massage och oljor verkligen ger huden stuns och glow, säger hon.

I min behandling fokuserade Helen på att jag skulle få en avkopplande stund, så hon pratade inte så mycket men berättade innan vad som skulle ske. Jag är ju ganska pratig eftersom jag vill veta vad som händer, men den här gången var det så himla skönt att bara få ligga och njuta. Underbart. Och den där vilan gör ju också sitt för huden.

Efter oljerengöring av huden blandade Helén en naturlig peeling med rasullera som kändes skonsam men effektiv. Massagen som sen följde var ljuvlig, Heléns händer kändes verkligen som att de jobbade på djupet i huden och liksom väckte den.

helen_claresco

Efter den mer avslappnande massagen gjorde hon energitryck över zoner i ansiktet som representerar de inre organen. Energitrycken stärker och stimulerar kroppen ur ett helhetsperspektiv, det var verkligen sååå skönt. Helen avslutade med lätta lymfstrykningar för att föra bort överflödig vätska och den där blandningen av kraftigare tryck och sen den fjäderlätta beröringen kändes riktigt bra.

Efter massagen blandade Helen en ansiktsmask på vit lera och havregrädde som lugnar, vitaliserar och ger fukt till huden. Över masken lade Helen varma örtomslag (fuktade ansiktshanddukar) som liksom kapslar in masken – underbart! Jag fick också en massage av händer, nacke och hals som verkligen fick mig ned i varv.

organic_by_sara

Helen använde sig av rengöringsoljorna från Organics by Sara, de olika blomvattnen och sen avslutade hon med ansiktsoljan Sensitive på min fortsatt känsliga hud. Jag kände mig verkligen “ny” i ansiktet efter behandlingen, liksom plumpad och suuuupermjuk. Huden kändes så slät och stunsig i en hel vecka efter behandlingen.

Jag brukar ofta rekommendera ett besök till en hudterapeut, eftersom de är experter på hud och kan hjälpa dig med en ordentlig analys. Efter analysen kan du få råd om produkter, så att du gör rätt matchning. Och sen är den rogivande stunden också nyttig och viktig att unna sig. Att få komma till ro, att känna den välgörande beröringen.

 

Helen erbjuder nu mina läsare 15% rabatt på valfri behandling (gäller även  ryggbehandlingen). Boka via mail: clarescobeauty(at)gmail.com och ange kod: NaturligtSnygg.

 

English: I experienced an organic facial at Claresco Beauty with Helen Hamida recently. She used the all organic products by Swedish brand Organics by Sara. Her hands are magic! And the result was happy glowimg skin!