För ett tag sen var jag på den ekologiska hudvårdssalongen Riddarkliniken i Stockholm och testade en ansiktsbehandling som heter Lakshmi AHA Anti-Age Treatment. Lakshmis produkter är italienska och bygger på ayurveda.

Ing-Marie, som är hudterapeut på Riddarkliniken, är superduktig på att analysera huden och se vilket behov man har. Jag var fuktfattig och lite oren och tilltäppt i T-zonen. Behandlingen börjar med rengöring av ansiktet och sen en peeling – tycker ofta att de där basic grejerna är otroligt sköna och särskilt att någon annan gör det med sådan omsorg, och sen alla härliga dofter från produkterna. Sen kopplas det tunga artilleriet in.

I den här behandlingen använder man en gel med aha-syra som går ned i hudlagret och liksom “fräter” bort hud och på samma gång stimulerar cellförnyelse, sätter fart på cirkulation och kan hjälpa till att jämna till hudtonen, sudda bort linjer och ge lyster. Aha-gelén sticker en del i ansiktet och gör att man blir riktigt röd – se bilden ovan.

lakshmi_facial

Efter aha-gelén målar Ing-Marie in mig i en mask som stelnar och blir som gummi. Det gäller att inte få klaustrofobi för här penslar hon på masken över munnen och ögonen. Känns först väldigt läskigt, men masken är otroligt skön och svalkande, vilket är bra efter aha-peelingen. Under tiden som masken verkar får man hand- och armmassage som är superhärligt.

lakshmi_mask

Så här ser masken ut efteråt när Ing-Marie har skalat av den från ansiktet. Masken tillför fukt i huden på djupet och efteråt är huden otroligt mjuk, jämn och har riktigt fin lyster. Masken kan man sen lägga i komposten om man vill!

Efteråt känns det som att alla orenheter är borta, och även det lite hårda pansar som jag ibland får på huden har försvunnit och huden är slät och stunsig! Den där lena, släta känslan har hållit i sig i huden även flera veckor efter behandlingen.

Aha-syror ska man ju generellt vara lite försiktig med, och efteråt ska man akta sig för solen, eftersom huden är väldigt känslig efteråt. Jag brukar inte använda aha-produkter alls under maj-augusti just in case. Däremot kan man testa det under hösten, så kan man kanske ge pigmentfläckarna en match. Anbefalles!

 

Läs mer: 

• Ekologisk ansiktsbehandling med Dr Hauschka på Riddarkliniken.

 

English: I tried an anti-ageing facial treatment with aha from Italian brand Lakshmi at Riddarkliniken in Stockholm. Tingeling at first and then a very interesting mask – gave me smoother, more moist and more even skin. Great stuff!