Ekologisk babyvård. I Tyskland har svenska Cecilia startat Tigerflicka of Sweden. Hon gör en babysalva som rekommenderas av tyska barnmorskor (heja!). Nu finns salvan och även en olja tillgänglig i Sverige, spana in hemsidan här.

Skärmavbild 2013-10-30 kl. 19.25.18

Ekologisk hudvård. Webbshopen Agapanthus säljer ekologisk hudvård från det brittiska märket Innocent Oils. Det verkar dock som om företaget håller på att ändra riktning, men det finns ändå spännande produkter att shoppa, bland annat denna Angel Face Scrub. Har du testat Innocent Oils?

Skärmavbild 2013-10-30 kl. 19.28.32

Innehåll. Råd & Rön har skrivit en intressant artikel om hur många ämnen som gömmer sig i ett vanligt schampo. Läs här.

Skärmavbild 2013-10-31 kl. 06.54.32

Media. Är du nyfiken på grönkål och Clean Eating? Kolla in min artikel på Msn Livsstil, där jag intervjuar amerikanskan Terry Walters om just det. Hon bjuder också på fyra recept – varav en är grönkålschips! Kolla in den här.

Skärmavbild 2013-10-30 kl. 19.38.17

I dessa tider då bröstcancer uppmärksammas kanske det kan vara intressant att fundera på orsakerna. Environmental Working Group, de som driver den eminenta databasen Skin Deep – här kan du kolla upp ingredienser – listar här de 12 värsta syntetiska kemikalierna som misstänks vara hormonstörande.

Skärmavbild 2013-10-30 kl. 21.46.44

Hållbarhet. Så säger jag grattis till Weleda som vann pris under Sustainable Beauty Awards i Paris nyligen: Weleda is winner of the sustainability leadership award because of its value-creation model. Since 1921, the Swiss company has spearheaded a number of projects that cover various aspects of sustainability.

Finalist_2013

Grön tävling. Stort tack till alla som röstade fram mig till final i omröstningen om Sveriges Bästa Gröna Bloggar i kategorin Årets Miljöblogg! Nu är vi tre i finalen och röstningen fortsätter till den 13 november. Så om du orkar gå in och rösta på mig kan du göra det här. 🙂

4-bildsserie 2013-10-30 kl. 22.08

Sen vill jag bara tacka er alla. Ibland känns arbetet med bloggen tungt, jag får massor av mail om produktråd, analyser av ingredienser och annat – jag försöker svara alla och även svara på alla kommentarer, men jag hoppas ni förstår att det ibland kan ta lite tid.

Men på sista tiden har jag fått så fin och härlig feedback. Människor som mailar och berättar hur min lilla blogg hjälper dem i livet. Mail från läsare som säger att jag har inspirerat dem till nya val. Fina kommentarer. Just nu värmer det mitt hjärta så himla mycket. Och så får man ny och härlig energi att skriva nya inlägg. Tack för att ni finns. Och tack för att ni tittar in till mig. Namaste.

English: So much news! So much love!