Naturlig doft. Och så har nya numret av Allt om LCFH från Expressen kommit ut. Som vanligt skriver jag om naturlig skönhet och i detta nummer intervjuar jag Elijah Choo, grundare av det brittiska beautymärket Bodhi. Längre intervju med honom kommer snart!

Jag tipsar också om naturliga dofter från Hiram Green med fin pump, väldoftande kroppsolja från Kahina Giving Beauty, liten rollerballflaska med rosparfym från Jurlique, doftljus från Ecoya, exotisk och unisex doft från Aésop och en söt liten doft i rollerball från Rich Hippie.

weleda hair oil

Ekologisk hårvård. Weleda har lanserat en hårolja, Nourishing Hair Oil, som lanserade redan 1922, men som nu ser dagens ljus igen. Innehåller jordnötsolja som sägs hjälpa torrt hår, kliande hårbotten, mjäll och livlöst och matt hår. Läs mer här.

original minerals

Naturlig hårvård. Det australiensiska hårvårdsmärket Organic Mineral har dykt upp i Sverige. Utvecklat av en frisör som har rensat bort de värsta ingredienserna och lagt till botaniska och inhemska nyttigheter. Kommer att finnas hos utvalda frisörer och tyvärr inte i någon svensk webbshop. Återkommer när jag vet mer och efter jag har testat.

Skärmavbild 2014-02-16 kl. 10.13.09

Tävling. Det var väldigt många – närmare 100 personer – som tävlade om mineralsminket från Back To Earth. Jag säger grattis till Zandra i Göteborg som vann. Grattis! Vill ni se fler tävlingar?

salong alexandra

Grön salong. Vill tipsa om Salong Alexandra som ligger i Linnéstaden i Göteborg. Här arbetar frisörerna med naturliga och ekologiska produkter och salongen har också en butik där du kan handla naturliga hårvårdsprodukter. Ser mysigt ut! Bland produkterna syns det svenska märket Hjärtligt:

Skärmavbild 2014-02-16 kl. 11.43.40

Naturlig hårvård. Hjärtligt görs av det svenska företaget Mollis Care och består av schampo och balsam. Vet inte hur innehållet ser ut, men på hemsidan skriver de att produkterna är nedbrytbara och innehåller bland annat ekologisk rapsolja från Österlen. Kolla in här.

Skärmavbild 2014-02-16 kl. 21.24.21

Ekologisk hudvård. Så har ett nytt svenskt märke sett dagens ljus. Säg hej till Hamory Essentials som tillverkar ekologiska kroppssoljor med olika eteriska doftoljor. Grundaren Chatrin Hamory är  certifierad aromatherapeut och kostrådgivare. Kolla in produkterna här i shopen. Snygga!

Skärmavbild 2014-02-16 kl. 20.25.13

Ekologisk webbshop. Så säger jag välkommen till Eco by H, en ny webbshop som säljer svensk naturlig och ekologisk hudvård. Här finns bland annat Naturligtvis, Di Tchón och Lendelundens.

sanotint

Naturlig hårspary. Sanotint är ett italienskt hårvårdsmärke som numera finns i Lifebutikerna. De erbjuder hårfärg som är upp emot 98 % naturligt. Jag fick hem en hårspray som förvisso innehåller naturliga ingredienser, men även en del annat som jag kanske inte skulle välja. Jag vet dock att många efterfrågar just hårspray som håller frisyrer på plats, så jag testar och återkommer. Blev dock nyfiken på färgerna. Någon som har hunnit testa?

 Skärmavbild 2014-02-17 kl. 18.41.26

Ekologisk webbshop. Ytterligare en webbshop har öppnat, ecobeautyshop.se och här kan du köpa naturliga och ekologiska produkter för kropp, ansikte och hår. Här hittar du tex John Masters Organics, Organic Oil Co och Moonsun Organic.

tamanu oil

Naturlig ansiktsvård. Kanadensiska märket Hedd Wyn har hittat till Sverige och den naturliga webbshopen kinaskåpet.se. Produkterna innehåller tamanuolja, som utvinns ur frön från tamanufrukten som växer i bland annat Indonesien. Den sägs ha fina helande egenskaper och gör tydligen underverk på huden. Någon som har testat?

Skärmavbild 2014-02-19 kl. 21.34.39

Naturlig hudvård. Camilla of Sweden är ett ganska nytt märke och i företagets webbshop hittar du bland annat en miljövänlig nagellackborttagare, nagelolja, ett läppbalsam (se bilden ovan) och efter sololja, bland annat. Kolla in här.

Skärmavbild 2014-02-19 kl. 21.56.03

Ekologisk hudvård. Amerikanska Jane Iredale gör annars naturlig makeup och har nu lanserat tre stycken mists, ansiktsvatten som är certifierade enligt Ecocert. Misterna är fuktsprejer som ska dels boosta, balansera och skydda mot fria radikaler. Ser fina ut!

English: Wow! Three new webshops, new hair care products has come to Sweden and more green news.