Så här i mörkaste december tänkte jag bjuda på lite härliga sommarbilder! I början av augusti åkte jag och Nicolina Knapp, fotografen som har tagit alla bilder till min kommande bok “Hello Glow”, till Sörmland och den ursöta herrgården Dufweholm.

utsikt_dufweholm

Herrgården ligger otroligt fint vid Dufveholmssjön precis utanför Katrineholm. Vet inte om det kan bli mer idylliskt? Här tog vi några riktigt fina bilder, dels i omgivningarna, men också i det fina rummet vi bodde i och i deras fräscha spa.

dufweholms herrgard

Dufweholms Herrgård valdes till Årets Herrgårdshotell för ett par år sen och jag förstår varför. Så sött och “herrgårdigt”. Här kan man ju också äta julbord och ha konferens.

dufweholm1

Här är terassen till spa-huset som ligger precis i närheten av herrgården. Här fanns en liten utomhuspool också, och en liten bassäng inne. Inget att motionera i utan mer hänga och njuta. Och så en bastu, jättefint behandlingsrum och relaxavdelning.

hannah_dufweholm

Jag satte mig längst ut på bryggan och letade efter lite ro en morgon och det gick riktigt bra. Oerhört tyst och stilla, det enda som hördes ibland var tåget som susade förbi.

dufweholm2

I den här fina sviten bodde vi! Alltså, sängen. Den var otroligt vacker – och bekväm. Hela herrgården har gått all in på äldre sekelskiftesmöbler och allt andas romantik och har en känsla av äldre prakt.

dufweholm3

Frukosten serveras i restaurangen som är riktigt fin och även serverar grym mat. Och frukosten var inget undantag. Här fanns allt man kunde tänkas vilja ha och inga problem för mig som ej äter gluten att hitta massa gott att äta. Man älskar ju när frukostarna är generösa!

dufweholm4

Här sitter Nicolina och njuter efter en dag av fotograferande i en av alla salonger på herrgården. Vi åt världens godaste räksallad till lunch här.

eko_hudvard

Det var inga problem att skapa snygga stilleben med ekologisk hudvård i dessa rum, kan man säga. :)

hannah_bastu

Det blev svettigt att fota i bastun men visst är den fin! Jag gillar att man kan sitta i bastun och titta ut genom fönstret och njuta av utsikten. Här försöker jag mest se lite “njutig” och avslappnad ut, haha!

Flera av bilderna som vi tog på Dufweholm dyker upp i min bok som kommer i mars. Jag är så tacksam att vi fick arbeta på den här söta herrgården. Otroligt lugn, opretentiös och mysig. Och samtidigt ståtlig och välkomnande!

 

Stort tack alla på Dufweholms Herrgård! <3 

 

Läs mer: 

• I mars kommer min andra bok – en holistisk bok om huden. 

 

English: We had the great pleasure of spending a night at Dufweholms Herrgård in the heart of Sörmland earlier this summer. We took some really nice pis for my coming book. Så sweet, this place!