I vintras trillade det ned i tanke i mitt huvud. Eller egentligen en bild. Jag, vid ett hus med en trädgård, nära en skog.

Jag som älskar att bo i lägenhet, att bo nära allt som är praktiskt; affären, fiket, bussen. Jag som älskar att kunna ringa hyresbolaget och be dem komma och fixa när det är något som har pajat. Och jag som älskar att inte behöva skotta snö eller rensa i stuprännor.

 

Men så en dag – önskar jag minns vad som hände den dagen! – kom bilden fram. Någon gång i vintras. Under en längre tid har jag verkligen funderat på vad mitt mål är? Vad är min önskan om livet? Och vad är det jag strävar efter?

Nu fick jag svaret; en bit jord att gå på, att påta och gräva i. Att odla något som jag kan äta. Ett hus på den där jorden. Med riktigt bra utsikt från fönstren. Nära naturen, så att jag snabbt kan springa ut och andas in luften från solvarma tallar eller regnvåt mark.

Jag vill sitta där inne, med en kopp te, och kunna titta ut, länge. Kolla på vackra blommor som vajar i vinden. En fågel som rör sig. Blå himmel. Eller grå. Drunkna i detta. Glömma tiden.

 

DET drömmer jag om. DET är mitt mål i livet just nu. DET visualiserar jag.

 

Bilden är från Läckö Slott som jag besökte i våras. Skulle inte dö om jag finge den utsikten över Vänern från mitt framtida hus.

 

English: I’m dreaming of a house in the country. Whit great views from the windows.