I våras gick jag en 100 timmars yogalärarutbildning på Pranama, en yogastudio på Söder i Stockholm. På bilden ovan ser ni deras nyöppnade shala (rum) som heter Earth. Studion har funnits ett par år nu och de har alltså 3 olika shalas i sina lokaler. Så mysigt ställe, så öppet och så fritt från prestation och prestige.

Utbildningen jag gick i våras heter Authentic Flow. Den har jag skrivit om flera gånger här på bloggen och den gav mig massor. Insikter om mig själv, en fantastisk möjlighet till personlig utveckling, nya relationer i mitt liv, och såååå mycket ny kunskap. Jag kände mig först ganska överväldigad och slutkörd efter utbildningen och tänkte att jag troligen inte skulle fortsätta utbilda mig – jag har ju så ofantligt mycket kvar att lära mig, det kändes liksom oöverstigligt. Bäst att låta allt landa lite, kanske tom några år…

Men så kom det bara till mig i somras. Jag behöver fördjupa mina kunskaper och jag behöver tänka lite nytt. Och så kom nyheten från Pranama att de arrangerar en 200 h utbildning i något som heter Embodied Yin och det var ganska otippat för mig att jag skulle vilja hoppa på den. Jag gillar absolut yinyoga, men jag såg verkligen inte framför mig att det var just yin jag skulle gräva djupare i och kanske, i framtiden lära ut. Jag kan bara gissa att livet ger mig det jag behöver – inte det jag själv hade förväntat mig.

För er som inte känner till yinyogan kan man förenklat säga det att det är en lugnare form av yoga som fokuserar på fascian, bindväven, och på att hålla positioner länge för att komma åt den ordentligt, och för att sakta ned och fokusera på återhämtning och andning. Men det handlar också om vårt nervsystem, kopplingen mellan kropp och knopp, kinesisk medicin, meditation, pranayam och filosofi. Typ så 🙂

Jag är så förväntansfull och lärarna, med Satu Tuomela i spetsen, är grymma. På bilden ovan ser ni Maija Ahola som är en av lärarna under utbildningen och under hennes Embodied Yin klasser på Pranama brukar det vara fullpackat. Jag kan bara gissa att många, åtminstone i stressade Stockholm, behöver mer yin i sina liv. Utbildningen börjar i oktober och håller på fram till juni nästa år, med utbildning en helg i månaden på Pranama. Den avslutas med ett retreat i Portugal nästa sommar – perfekt upplägg – inte för mycket ihoptryckt på kort tid.

Det finns plats kvar, så läs på lite mer här och vem vet – kanske ska du joina mig och de andra eleverna? Kommer inte bara bli en utbildning till yinyogalärare, det kommer bli en resa i personlig utveckling och en utbildning om livet – för livet. Jag är så tacksam att jag ska få göra den här resan!

 

Här kan du läsa mer om Authentic Flow yogalärarutbildning:

Yogalärarutbildningen är klar!

Min yogalärarutbildning – vilken mäktig grej!