Ekologiskt smink. Jag gillar att piffa min look med bronzers när sommaren har kysst mina kinder, det fördjupar solbrännan och man ser snabbt lite fräschare ut.

Jag använder dem oftast istället för rouge, men jag kan också borsta lite på dekolletaget (särskilt om de har skimmer) och är jag avancerad kan jag lägga dem precis under kindbenet och liksom “para ihop” dem med en rouge. Lite contouring light kan man säga. Spana in länken nedan vid Lily Lolo, där får ni bra tips i en av deras filmer.

Här är fyra naturliga bronzers att spana in:

drhauschka_bronzer

Dr Hauschka, Bronzing Powder, 259 kronor. Detta är en klassiker som funnits i Dr H:s sortiment i många år. Den kommer numera i en uppdaterad förpackning med spegel. Denna bronzer är matt, ganska ljus i färgen så passar redan på våren, när man inte fått så mycket färg. Jag har haft mitt gamla i flera år och använder det istället för rouge för en mer solkysst look. Olikt de andra ger den inte någon särskild lyster, utan är matt även på huden. Betyg: 4. 

lily lolo_bronzer

Lily Lolo, Mineral Bronzer South Beach, 245 kronor. Som ni ser är detta en lös bronzer i en riktigt varm, rostig nyans som inte passar mig alls, men som torde vara grym på någon med en mörkare hudnyans och som har en varm/gul underton i huden. Det blir dock mycket mer passande på huden än vad den ser ut direkt i dosan. Detta är matt, men man kan ändå ana en viss naturlig lyster som gör sig fint på huden. Pigmenten är riktigt bra, så man får vara lite lätt på handen vid applicering. Den här stora burken lär räcka i evigheter! Lily Lolo har även lösa bronzerpuder som har skimmer i sig som man hellre vill ha det, samt kompakta bronzers. Betyg: 4.

Här kan du spana in en bra video från Lily Lolo hur man kan använda matt bronzer för att skulptera ansiktet. 

purobio_bronzer

Purobio, Bronzing Powder 05 Maroon, 110 kronor. Kompakt i fin dosa med spegel. Matt och ganska mörk, så denna sparar jag tills jag har fått lite mer färg. Jag kan också tänka mig att ha den som ögonskugga, och hade jag varit lagd åt contouring-hållet hade jag använt denna också. Bra pigment och snygg färg och trots att den ser matt ut i dosan, ger den en fin naturlig lyster på kinderna, utan synbart skimmer, bara finmalet, lite snyggt glow. Och som vanligt gör Purobio Cosmetics väldigt prisvärt smink. Betyg: 4

couleurcaramel_bronzer

Couleur Caramel, Terre Caramel Compact Bronzer, 28 Pearly Golden, 319 kronor. Kolla vilket fint mönster! Detta är ett kompakt puder som var otroligt finfördelat innan det “bakades”. Det ser matt ut med blotta ögat, men väl på huden ger den huden en superfin lyster, riktigt, riktigt snygg och ganska diskret, men den finns där! Bra pigment också och en varmare och ganska mörk nyans, som passar en mörkare hudton. Detta är min favorit av dessa fyra, tack vare den otroligt snygga effekten på huden. Men jag har ett problem med CC:s otroligt trista pappförpackningar, här riskerar locket att åka av tyvärr och förstöra bronzern. Denna fantastiska produkt passar helt enkelt inte ihop med förpackningen. Betyg: 4,5.

eko_bronzers

English: Among these alla natural bronzing powders I like the one from French brand Couleur Caramel the best – great shade, great result and gives a nice, varm and natural glow, without sparkles.