Ekologiskt bronzingpuder. På sommaren gillar jag att fuska! Både med brun-utan-sol men också med bronzers. Allra enklast är att använda bronzingpuder som rouge, då får man genast en solkysst look utan att behöva ligga och steka i solen. Här är fem naturliga varianter som jag tänkte använda i sommar, från vänster:

 

Maria Åkerberg, rouge Caramel. Detta är ett rouge egentligen, men det är så otroligt fint och faktiskt ett perfekt bronzerpuder! Djupt bronzig färg med lite kalla rosa toner och jättefin lyster. Älskar detta! Dessutom väldigt praktisk liten dosa med spegel, för de dagar man inte orkar släpa stora förpackningar.

 

RMS Beauty, Buriti Bronzer. Det här lilla rackaren är så mångsidig! Det är en krämbaserad bronzer som är väldigt lätt att dutta ut på kinderna. Den går åt kall brun, och har mycket härligt skimmer i sig, utan att partiklarna är för stora. Den kan också användas som ögonskugga, som highlighter och som läppgucka! Lätt att ha med i handväskan och sen älskar jag ju de här söta burkarna i frostat glas. (De är baserade på kokosolja, och innehåller inget vatten, det innebär att bakterier har svårt att gro här, så man behöver inte vara orolig för att dutta fingrarna i burken.)

 

Couleur Caramel, Terre Caramel Compact Bronzer Pearly Golden (28). Detta är en brun, med lite lätt aprikos/orange ton, färg med både lyster och små små skimmerpartiklar. Det vackra mönstret på den här är verkligen underbart! Sen är förpackningen i övrigt i papp, vilket ju är bra för miljön, men det adderar tyvärr ingen lyxkänsla. Denna blir perfekt som rouge i sommar. (Finns även i matta varianter.)

 

Dr Hauschka, Bronzing Powder 01. Detta är en klassiker och jag har en gammal förpackning som inte längre finns (tror dessutom detta var en limited edition). Detta puder är matt, och innehåller alltså inget skimmer. Och det kan vara riktigt bra, när man bara vill ha lite brunare ton, men inte vill ha något glow. Funkar också att contoura med, för er som är haj på det. Denna är ljusare än CC och går lite mer åt rosa.

 

Physicians Formula, Organic Wear Natural Glow Bronze. Den här köpte jag i New York för många år sen. Fattar inte att den fortfarande håller! Men den innehåller den ju enbart naturliga mineraler. Två olika nyanser, men när man drar borsten över och lägger på huden blir det en ljusare ton som är mer guld än brons. Jättefint skimmer som egentligen är mer snygg lyster. Ger superfin glow. Under paletten finns en spegel och en borste – så himla smart förpackning! Den finns fortfarande att köpa och kostar inte mycket – kolla in här. 

bronzers

Från vänster; den runda glasburken är Buriti Bronzer från Rms Beauty, den runda kakan med vackert mönster är Couleur Caramel, den lilla svarta dosan är Maria Åkerberg, den flerfärgade bronzern i ljus dosa är Physicians Formula och den stora runda svarta dosan är Dr Hauschka.

 

Läs mer: 

• Hannahs favoriter 2016 – ekologiskt smink.

 

• Du följer väl mig på instagram? :) 

 

English: Here are some all natural bronzers that will be glowing in my face this summer!