Svenska Clearly Gone satsar på få ingredienser i sina hudvårdsprodukter och den här rengöringen innehåller endast ekologisk olivolja och ricinolja. Till flaskan kommer en duk, Natural Cleansing Cloth, som tyvärr inte är ekologisk, men väl tvättbar. Finns att köpa här.

  • Vad: Clearly Gone Natural Cleanser, 120 ml, 149 kronor.
  • + Först var jag lite anti (lat) och det tog emot att först smörja in huden i oljan, ta fram duken, blöta den i varmt vatten, lägga den över ansiktet och vänta i 20-30 sekunder (fatta vad lång tid när man är dödstrött) sen torka av sminket och till sist skölja ur duken. Men resultatet är slående. Jag har troligen aldrig varit så ren i huden tidigare. Jag rekommenderar verkligen den här metoden för folk med fet och acnebenägen hud.
  • – Jag känner mig väldigt torr efteråt och måste rusa efter ansiktsvattnet. Första testperioden fick jag en del utslag (reaktion?) men nu under andra testperioden har det gått mycket bättre. Tror dock inte att den här rengöringen passar min torra och fuktfattiga hud helt optimalt. Luktar inte så gott. Och för den som är händig kan man ju lika gärna blanda dessa oljor själv.
  • Betyg: 4


PS. Dottern kom hem från dagis med en impressionistisk målning i ansiktet en dag och jag fick inte bort färgen med vatten så bra. Jag tog fram oljan och duken och det gick på 2 sekunder så var hon helt ren. Är det inte lite som  “microtrasan-effekten”?