Naturliga tandkrämer är ju lite speciella och än så länge har jag inte hittat så många som jag verkligen gillar. Här är tre som står i mitt badrum just nu:

 

Weleda Salt Toothpaste, 75 ml, ca 69 kronor. Innehåller havssalt och smakar ganska mycket salt. Ser ut som en brunaktig salva med stora korn i. Tänderna känns väldigt rena och släta efter borstningen. Smaken i munnen är ganska angenäm efteråt, som en sån där kryddblandning man får på indiska restauranger efter maten, som är väldigt bra för matsmältningen. Gillar!

 

Logodent Daily Care Toothpaste Organic Peppermint, 75 ml, 34 kronor. Vit, liknar en vanlig tandkräm i konsistens och lukt och även i smak, inledningsvis. Men sen övergår den tyvärr i att smaka treo. Jag får tom halsbränna av denna. Nej, denna köper jag inte igen.

 

Weleda, Calendula Toothpaste, 75 ml, ca 60 kronor. Otroligt skum konsistens, nästan som en vanlig hudcreme, det känns som att borsta tänderna med vatten. Doftar och smakar ganska gott, lite anis, typ. Och tänderna känns otroligt rena och fräscha efteråt. Men samtidigt saknar jag den där “tjocka” känslan av en riktigt tandkräm.